UBOJSTVO U ZLATARNICI ‘Po kamatarevu nalogu prebio ga T. Tomičić’

Počelo suđenje za ubojstvo Branka Mijića u zlatarnici

21.05.2009.
u 18:59

ZAGREB – Nisam kriv!- kazao je Ivica Ivanda (42), kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu danas počelo suđenje zbog ubojstva Branka Mijića. Ubojstvo se dogodilo 23. siječnja 2009. u 14.20 sati u zlatarnici Zagreb u Margaretskoj 2, a prema optužnici, Ivanda je u Mijića ispalio sedam hitaca iz pištolja marke browning. Motiv ubojstva je dug, točnije kamatarenje, jer je Ivanda od Mijića posudio 30.000 eura, a zbog kamata je ostao i bez stana.

Bojao se Mijića
Svjedoci koji su saslušani tijekom istrage iskazivali su da se Ivanda bojao Mijića, a Ivandin odvjetnik Mate Matić to želi i dokazati, pa je u dokaznim prijedlozima priložio slike pretučenog Ivande. Kazao je kako se događaj zbio prošlog lipnja te kako je Ivandu po Mijićevu nalogu pretukao Tvrtko Tomičić.

Tomičić je pak ubijen lani u srpnju u kavanskom obračunu (nedavno je zbog tog ubojstva nepravomoćno osuđen Miroslav Jeleč, op. a.), a široj je javnosti bio poznat kao jedan od optuženika na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji.

Novac na kamatu
Odvjetnik Matić kazao je kako se Ivanda tada u bolnici toliko bojao Mijića, da nije htio reći tko ga je pretukao. Obzirom da se tužiteljica nije usprotivila tom prijedlogu, obrana se obvezala da će sudu dostaviti i Ivandinu liječničku dokumentacijus KBC Rebra, nakon tog premlaćivanja.

Ubijeni Mijić je bio imućan, imao je autosalon luksuznih automobila, tvrtku za pljenidbu imovine na temelju pravomoćnih sudskih odluka, a bavio se i pozajmljivanjem novca na kamatu. Mijićev brat u istrazi je kazao ne zna je li njegov brat posuđivao novce na kamatu, a opisao ga je kao obiteljskog čovjeka, koji je doduše 1988. osuđen zbog ubojstva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije