Policajac izrešetan u krvavoj sesvetskoj pljački oženio svoju Meri

certin
Goran Jakuš/24 sata
19.09.2009.
u 18:09

Kazimir Dužnović tada je u predvorju banke ubio mladog policajca Ivana Grbavca, a bježući s mjesta događaja sasuo rafal po trojici policajaca koji su u automobilu tek pristizali na intervenciju. Jadranka Certina izrešetao je sa sedam metaka.

- Ne razmišljam još o poslu. Meni je bitno da se što prije riješim štaka. Želim ih uskoro baciti. Poslije ćemo vidjeti - dobro raspoložen pripovijedao nam je Jadranko Certin (33), policajac iz Sesveta, jedan od žrtava svibanjske krvave pljačke Raiffeisen banke.

Kazimir Dužnović tada je u predvorju banke ubio mladog policajca Ivana Grbavca, a bježući s mjesta događaja sasuo rafal po trojici policajaca koji su u automobilu tek pristizali na intervenciju. Jadranka Certina izrešetao je sa sedam metaka.

Liječnici KB-a Dubrava dva su se tjedna borili da mu spase život jer je bio u komi. No sve se, na sreću, sretno završilo.

Šali se na svoj račun

Jadranko Certin uspješno se oporavlja, a danas je u crkvi sv. Ivana Evanđelista u Cerju rekao i sudbonosno da. Oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom Meri Odobašić.

O svemu što su proteklih mjeseci proživjeli, s mladim smo parom razgovarali u njihovu domu u Prozorju dva dana uoči svadbe.

- Kada je Jadranko ranjen, mislila sam da ću se ubiti ako ne preživi. Sve dok nismo znali što će biti s njim, nisam radila, bila sam na neplaćenom dopustu jer ga nisam mogla ostaviti. Sve je dobro prošlo. Prvi se put sam popeo stubištem kad je stigao doma iz Varaždinskih toplica - dodala je Meri dok nam je nosila kavu i objasnila da možemo zapaliti cigaretu.

- I ja bih, ali znate fali mi malo pluća - s dozom crnog humora, našalio se na svoj račun i policajac kojem su liječnici zbog teškog ranjavanja morali odstraniti dio plućnog krila.

Nekada je, kaže, znao popušiti i po kutiju cigareta, ali kako ih se zbog boravka u bolnici i toplicama, u kojima "trenira" zakržljale mišiće već dva mjeseca, morao odreći, cigarete mu sada smrde.

No, supruga mu se s ogorčenjem prisjeća tragedije. Kazimiru Dužnoviću čije suđenje na Županijskom sudu u Zagrebu počinje 1. listopada, tvrdi, nikada neće oprostiti.

- Roditelji pokojnog Ivana Grbavca su nedavno bili kod nas i rekli su mi da smognem snage i oprostim Kazimiru Dužnoviću što je učinio, ali ne mogu kada vidim što je napravio mom Jadranku. Kolegu mu je ubio - suznih očiju pričala nam je ta inače vesela i simpatična crnka.

Boli ‘nagrada' od 7000 kn

No, najviše ju je, nastavlja, zasmetala "nagrada" koju su policajci dobili zbog sprečavanja razbojstva u poslovnici RBA banke u Sesvetama, pa se još uvijek pita - vrijedi li ljudski život doista samo sedam tisuća kuna.

Četiri mjeseca nakon teškog ranjavanja Jadranko Certin bez ustručavanja govori o tragediji u Sesvetama, pokazuje ožiljke koji su mu ostali nakon operacija i lijevu ruku na kojoj mu nedostaje kažiprst. Odsjekao mu ga je rafal. Na sebi je, kaže, pobrojio i sve rupe od metaka.

- Znam samo da me je Dakić (policajac Milovan Dakić koji je sjedio na suvozačevu mjestu op.a.) šamarao da dođem k sebi. Tako su mi pričali. Ničega se ne sjećam, to sam rekao i istražnom sucu kad je došao u bolnicu - objašnjava Jadranko. Da je u vrijeme pucnjave na sebi i imao pancirku, zbog čega je nakon pljačke javnost žučno polemizirala bi li ga spasila te o općenitoj opremljenosti policije, kaže, ne vjeruje da bi mu pomogla.

- Od ovih koje mi imamo, može se samo dobiti infekcija. Treba ih prvo dezinficirati u kakvom su stanju - kaže policajac. 

Ključne riječi

Komentara 7

DO
doktorica
19:18 19.09.2009.

Sretno mladencima

DR
drot13
21:00 19.09.2009.

Drž se, plavi brate!

RA
razočarani1
17:57 20.09.2009.

želim ti brzi oporavak,i također da se kaniš toga čorava posla................rađe kupi boce po kotenjerima i hodaj uzdignute glave i čiste savjesti.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije