u 89. godini

Preminula je Katica Ivanišević, prva rektorica u Hrvatskoj i bivša predsjednica Županijskog doma Sabora

Katica Ivanišević
Patrik Macek/PIXSELL
17.07.2024.
u 11:34

Katica Ivanišević objavila je četiri knjige i više od 40 znanstvenih radova te mnogobrojne priloge i recenzije. Također je dobitnica i brojnih nagrada.

Profesor emeritus Katica Ivanišević, nekadašnja rektorica Sveučilišta u Rijeci, preminula je u 89. godini života, javlja Novi list. Osim što je bila poznata kao prva žena na rektorskoj funkciji Sveučilišta u Rijeci bila je i prva žena rektorica sveučilišta u povijesti Hrvatske, kao i prva žena predsjednica jednog parlamentarnog, Županijskog, doma Sabora.

Saborska zastupnica HDZ-a u Županijskom domu bila je od 1993. do 2001., dok je rektorsku funkciju obnašala od 1993. do 1998. godine. Katica Ivanišević objavila je četiri knjige i više od 40 znanstvenih radova te mnogobrojne priloge i recenzije. Također je dobitnica i brojnih nagrada. Tako je 1985. dobila Nagradu grada Rijeke, 1997. Nagradu za životno djelo Općine Omišalj, gdje je i rođena, a dodijeljena su joj i najviša državna odličja: Red kneza Trpimira s ogrlicom, Red Danice hrvatske i Red Ante Starčevića, piše Novi list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije