Sanader u Vukovaru: Tražimo pravdu za vukovarske žrtve

Sanader u Vukovaru
Foto: Mihael Španić
04.11.2007.
u 11:41

VUKOVAR - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader poručio je večeras iz Vukovara, sa središnjeg predizbornog skupa te stranke za V. izbornu jedinicu, da Hrvatska traži pravdu za vukovarske žrtve, jer žrtve Vukovara, Ovčare i vukovarske bolnice nisu samo žrtve i simbol Vukovara nego i Hrvatske, Europe i svijeta.

"I zato poručujemo odavde: ako Haški sud neće suditi Radiću, sudit će mu Hrvatska", rekao je Sanader burno pozdravljen od oko nekoliko tisuća članova i simpatizera HDZ-a na predizbornom skupu koji se održavao na platou ispred hotela "Dunav".

Sanader je istaknuo kako je samo prije nekoliko godina Hrvatska bila tema Vijeća sigurnosti UN-a, a od 1. siječnja 2008. hrvatski predstavnik sjedit će za stolom tog istog Vijeća sigurnosti i suodlučivati o najvažnijim kriznim žarištima svijeta.

"U ovom trenutku Hrvatska ima najčvršći međunarodni položaj od samostalnosti i to zahvaljujući našoj politici, vama i ovoj Vladi koja je u četiri godine napravila i više od onoga što smo jamčili u prošloj predizbornoj kampanji", ocijenio je Sanader dodajući kako 25. studenoga Hrvatska bira između politike HDZ-a i politike socijalista.

Navodeći razlike u programima HDZ-a i SDP-a, Sanader je kazao kako je glas za SDP glas za dekriminalizaciju lakih droga, veće poreze, smanjivanje životnog standarda, izbacivanje vjeronauka iz škola te kidanje odnosa s Hrvatima iz BiH.

"BiH opstaje i ostaje samo ako hrvatski narod u toj državi zadrži ravnopravni status s ostala dva naroda. Odbacujemo politiku da nam Hrvati iz BiH nisu važni jer su živote za slobodu Hrvatske dali i oni", poručio je.

Prema Sanaderovim riječima, Hrvatska 25. studenoga bira između politike koja je "odgovorna, ozbiljna i ne mete probleme po tepih nego ih riješava i politike, koja se i zadnjih mjeseci samo vodi oko fotelja".

"Mi poručujemo dosta je Hrvatskoj takvih boraca za vlastita prava i fotelje", rekao je dodajući kako je HDZ kroz program "Za još bolju Hrvatsku" ponudio građanima konkretne odgovore što misli raditi u slijedeće četiri godine.

"U posljednje četiri godine otvorili smo 129.000 novih radnih mjesta, nikada manja nezaposlenost nije bila, a više od 750 farmi otvorio je samo ministar Čobanković, a ovih dana umirovljenicima će biti isplaćena i četvrta rata duga", naveo je poručivši biračima i simpatizerima HDZ-a da kažu "ljudima koji se možda dvoje između HDZ-a i HSP-a ili neke manje stranke, da hoćemo sve glasove od centra do desnice".

Uoči govora predsjednika HDZ-a Ive Sanadera na pozornicu su došli svi kandidati s liste HDZ-a za V. izbornu jedinicu predvođeni prvim na listi, Petrom Čobankovićem, koji su od jutros obilazili gradove i druga mjesta u toj izbornoj jedinici, koju čine Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija.

HDZ je večeras u Osijeku predstavio kandidate s liste u IV. izbornoj jedinici, čime je označio početak izborne kampanje i u Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Prvi na listi HDZ-a za tu izbornu jedinicu je Vladimir Šeks.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije