posjet kutini

Sisački župan ljut na Milanovića jer ga nije zvao u Petrokemiju

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
23.03.2015.
u 16:15

Moje molbe da ozbiljno razgovaramo i nađemo rješenje za gospodarske probleme Sisačko-moslavačke županije, Vi premijeru, ignorirate već mjesecima, napisao je Milanoviću HDZ-ov župan

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću uputio je otvoreno pismo ponukan današnjim premijerovim posjetom Petrokemiji Kutina.

– Iskreno pozdravljam Vaš interes za probleme kutinske Petrokemije i njezinih radnika koje ste napokon odlučili posjetiti. Želim vjerovati kako je riječ o iskrenoj brizi za probleme i sudbinu naše jedine tvornice mineralnih gnojiva, a ne o Vašoj već započetoj predizbornoj kampanji po Hrvatskoj. No, ono što budi sumnje u Vaše iskrene namjere oko rješavanja problema Petrokemije nije samo trogodišnja nebriga Vaše Vlade o toj tvornici već i potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svome dolasku niti pozvali na sudjelovanje na radnome sastanku. Želim vjerovati da tome razlog nisu naše različite stranačke pripadnosti jer i Vi i ja izabrani smo da radimo na dobrobit svih naših građana – ističe župan u svom priopćenju.

Žinić kazuje i kako je premijera u nekoliko navrata pozvao da sudjeluje na tematskoj sjednici Županijske skupštine koja bi bila posvećena problemu sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije koje zajedno upošljavaju više od 2000 radnika.

– Moje molbe da ozbiljno razgovaramo i nađemo rješenje za gospodarske probleme Sisačko-moslavačke županije, Vi premijeru, ignorirate već mjesecima. Unatoč svemu moja ruka suradnje je i dalje ispružena, a poziv na suradnju i dalje stoji. Dobrobit građana naše županije, ali i svih građana Republike Hrvatske mora biti prioritet svakom dobronamjernom dužnosniku – završava župan svoje priopćenje.

Inače, današnjem sastanku nazočan je bio SDP-ov gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.

>> Ina i Prvo plinarsko društvo spašavat će Petrokemiju

Komentara 23

F4
f43f60
16:55 23.03.2015.

još puno toga dobroga ce nama obečavat ludi milojko i partija u izbornoj godini.

NO
novalastavica
18:50 23.03.2015.

Opce je poznato da drug komesar suradjuje samo sa drugovima i neprijateljima jadne nase

WA
walti
17:15 23.03.2015.

dobra ova ludi milojko balvanas iz knina grcic dva lika bez veze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije