MIRELA HOLY:

'Smjenjivanja uoči izbora štetan su i neodgovoran potez'

Mirela Holy
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.05.2014.
u 21:30

Uvjerena sam da će se Linić u ovoj teškoj situaciji ponijeti odgovorno i da neće uzrokovati dodatnu destabilizaciju Vlade

Šefica ORaH-a i bivša SDP-ovka Mirela Holy komentirala je najnoviju smjenu u Vladi.

Je li vas iznenadila smjena ministra Linića?

Ona nije toliko neočekivana s obzirom na narušene odnose između premijera i ministra Linića, ali ipak je zbunjujuće da se premijer odlučio na takav potez tri tjedna prije izbora za EU. To je štetno i neodgovorno ponašanje. Premijer bira tim jer je odgovoran za rezultate Vlade, ali takve se odluke ne donose naprečac.

Riječki lobi u SDP-u ima veliku snagu. Smatrate li da će Linićeva smjena dovesti do daljnje destabilizacije SDP-a?

Ne mogu komentirati odnose unutar SDP-a. Ono što mogu reći je da mene ovakva situacija zabrinjava. Jer dokazuje da su odnosi u vladajućoj stranci nestabilni, a da bi Vlada bila uspješna, mora rješavati stvarne probleme, a ne baviti se odnosima među ljudima u stranci. Nitko od političara ne treba biti sretan zbog situacije jer će ona ljudima još više ogaditi politiku.

U kakvom ste vi odnosu s Linićem?

Cijenim kolegu Linića iako se s mnogim njegovim potezima nisam slagala. Vjerujem da će se u ovoj situaciji, koja nije laka za njega, ponijeti odgovorno i da neće uzrokovati dodatnu destabilizaciju Vlade.

>> Milanović smijenio ministra Linića!

>> Slavko Linić nakon smjene uputio zahtjev za aktivacijom saborskog mandata

Komentara 26

CR
CroHR123
21:52 07.05.2014.

To je ta "oporbena" Holy. Ona bi bila oporba, ali bi još rađe da se njena prava stranka ne uruši i ostane što dulje na vlasti. I sve to pod krinkom "zabrinutosti za stabilnost". Da, stvarno smo zabrinuti za stabilnost ovakve vlasti, jer što će biti s Hrvatskom ako, ne daj Bože, dođe do izvanrednih izbora? Pa tako nas lijepo vode da se moramo moliti da ostanu do kraja, kako ćemo inače srušiti rekorde pada BDP-a i ući u povijest kao zemlja čije gospodarstvo pada već 10. kvartal zaredom? Zabrinjavajuće je ako će ovakva "oporba" dobiti više od 5% glasova, jer bi to pokazalo da dio ljudi ne vidi da glas protiv aktualne vlasti daje zapravo toj istoj vlasti i to onima koje je čak i partija izbacila iz svojih redova!

BL
Blizard
21:44 07.05.2014.

Zabrinuta Mirela oko naguravanja u SDP-u ,čiji si ti "igrač"marelice"?

MX
Mister X
21:33 07.05.2014.

'Smjenjivanja uoči izbora štetan su i neodgovoran potez' - Bolesni čin i dokaz da nema ništa pod kontrolom ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije