Novi pregovori

Srbija podnijela UN-u tekst nove rezolucije o Kosovu

vijeće sigurnosti
Reuters
28.07.2010.
u 14:07

Rezolucija je podnešena nakon što su obavljene konzultacije sa širokim krugom međunarodnih činitelja, uključujući i sve stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a

BEOGRAD - Rezolucijom se tom tijelu predlaže zaključak u vezi sa savjetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije i dodalo da je ministar Vuk Jeremić otputovao u New York na razgovor s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom.

Imajući u vidu da Međunarodni sud pravde nije potvrdio pravo kosovskih Albanaca na odcijepljenje od Srbije, dodaje se u priopćenju, u Rezoluciji se jasno navodi kako jednostrana secesija nije prihvatljiv način za rješavanje teritorijalnih pitanja. Rezolucija Srbije također sadrži i poziv da se dijalogom dođe do uzajamno prihvatljivog rješenja za sva otvorena pitanja, kaže se u priopćenju.

Rezolucija je podnešena nakon što su obavljene konzultacije sa širokim krugom međunarodnih činitelja, uključujući i sve stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a, navodi se u priopćenju MVP Srbije. Vuk Jeremić će u New Yorku, između ostalog, održati i niz konzultacija vezanih za pripreme za sjednicu Vijeća sigurnosti o Kosovu, koja je zakazana za sljedeći tjedan.

Ključne riječi

Komentara 351

OB
-obrisani-
23:24 28.07.2010.

Srbija podnijela UN-u tekst nove rezolucije o Kosovu ----- Kakva crna Srbija te spopala. To Tadić i Jeremić vlastohlepci Srpski opet bluduju. Srećom to neće još dugo trajati. Srb je Hristov, a ne Papin.

OB
-obrisani-
23:24 28.07.2010.

Le comte sviđa mi se sve više i više onda mi se u jednom trenutku više neće sviđati to ne znači da je mjesto loše, samo da je prošlo moje vrijeme pomiri se i ti sa time, i ne kukaj

LC
Le comte de Monte Cristo
23:24 28.07.2010.

Kazem Ti, neznam tko je dostojan i tko ne, jer neznam po cemu tocno bog odlucuje. A sto se tice mene, hmmmm prilicno sam skeptican da cu prezivit, al\' borim se. Al\' nije to ni vazno, vazno je da onioni prezive, koji su dostojni, a to ce se desit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije