NASTAVAK BRUTALNOG SUKOBA

Srpski ministar prijeti Bulju 'zauškom': 'Amerikanci su '91. koristili budaletine kao ti i istjerali Srbe s njihovih ognjišta'

Beograd: Aleksandar Vučić održao konferenciju za medije nakon sastanka stranke
Foto: Amir Hamzagic/ATA Images/PIXSELL
1/2
14.10.2024.
u 16:57

"Čega se pametan srami, ustaša Bulj se ponosi", poručio je Glišić sinjskom gradonačelniku Bulju

Nastavlja se prepirka srpskog ministra Darka Glišića i hrvatskog saborskog zastupnika Mire Bulja. Ovoga je puta srpski ministar za javna ulaganja sinjskog gradonačelnika nazvao "budaletinom" i "ustašom".

"Vidim da te spominjanje šamara zaboljelo i uznemirilo, a nije te zaboljelo, a još manje uznemirilo to što si ustaša i vidim da ti to nimalo ne smeta. Što se tiče '95. godine, nisi ti tada nikoga pobijedio, već su Amerikanci, koristeći budaletine kao što si ti, istjerali srpski narod s njegovih ognjišta i tako 'oslobodili' Knin od njegovih stoljetnih stanovnika. Čega se pametan srami, ustaša Bulj se ponosi. A što se šamara tiče, ne brini, samo jedna obična zauška od koje ćeš zvoniti jače nego bilo koja sinjska alka", rekao je Glišić.

Podsjetimo, verbalni sukob dvaju političara počeo je nakon što je gradonačelnik Sinja Bulj, koji je ujedno i Mostov kandidat za predsjednika RH, komentirao sudjelovanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na summitu u Dubrovniku. "Nema razgovora. Vučiću, četniče, mrš iz Hrvatske", poručio je Bulj. Vučić je nakon toga izjavio kako nije ni znao da je četnik, na što je Bulj odgovorio: "Pazite kakav cinizam, od nekoga tko je bio sudionik velikosrpske agresije na Hrvatsku i huškao ljude srpske nacionalnosti na pobunu protiv Hrvatske i govorio u Glini 1995. da Glina nikad neće biti hrvatska."

Nakon toga u obranu Vučića stao je Darko Glišić. "Začepi svoja prljava usta, govedo ustaško! Ako ti padne još jednom na pamet spomenuti predsjednika moje zemlje ima da ti zavalim šamarčinu pa da ti zvoni ta goveđa glava kroz cijeli Sinj!" poručio je ministar koji je ujedno i Vučićev kum.

VEZANI ČLANCI:

No, raspravi tu nije kraj. Miro Bulj je na svom Facebook profilu tada objavio pozamašan odgovor ministru Glišiću. "Izgleda da se Vučić jako uznemirio jer sam ga nazvao pravim imenom i jasno poručio da nema razgovora dok Srbija ne doživi katarzu i djelima pokaže da se kaje zbog agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Navikli su na Plenkovićevo popuštanje i osokolili se nakon što je Vučiću dopustio da iz Dubrovnika pljuje po Domovinskom ratu i negira velikosrpsku agresiju. Da sam u poziciji vlasti, sa Srbijom ne bi bilo razgovara dok djelima ne prizna odgovornost za agresiju. A ta djela su plaćanje ratne odštete, dokumentacija iz vukovarske bolnice, pomoć u pronalasku nestalih i procesuiranje odgovornih za zločine", stoji u objavi Mire Bulja.

"Vučić, koji je u vrijeme velikosrpske agresije huškao hrvatske Srbe po Hrvatskoj i bio suradnik četničkog vojvode Šešelja, sad se odjednom pravi blesav i negira da je četnik, iako je u Dubrovniku ponovo negirao agresiju. Hrvatska je, za razliku od Srbije, Zapad i ja na ovakve uvrede neću odgovarati niti se dati uplesti. Vučića sam okarakterizirao kao četnika, što on i jest, iako se sad odjednom srami svega što je radio kao i četničkog pokreta, ali od ciljeva velikosrpske politike koju sada zove politikom tzv. srpskog sveta ne odustaje niti se želi javno pokajati. Što se tiče prijetnji nekakvim šamarima, podsjećam gospodina Glišića da sam bio časnik i profesionalni vojnik pobjedničke HV i udarne Četvrte koja je ušla u Knin, slomila kičmu velikosrpskim snagama, JNA, četnicima i pobunjenim Srbima i oslobodila okupirane dijelove Hrvatske u veličanstvenoj i osloboditeljskoj akciji Oluja. Tako da, gospodine Glišiću, malo puno ste se zaletjeli kao i devedesetih. A znamo kako je završilo", dodao je sinjski gradonačelnik.

FOTO Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

Beograd: Aleksandar Vučić održao konferenciju za medije nakon sastanka stranke
1/20
Ključne riječi

Komentara 28

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
17:27 14.10.2024.

Kmečanje iz pašaluka se nastavlja!

PR
pravedno
17:19 14.10.2024.

Čemu tolika mediska pažnja predsjedniku države u kojoj može biti četnićki vojvoda Nikolić i nasljediti ga okorjeli hrvatomrzitelj, obadva iz Šešeljeve SČS koje većina biraća Srbije bira.

Avatar urokljivooko
urokljivooko
17:32 14.10.2024.

Kakva im je država jasno je da ovaj ništa ni ne radi pa može u nedogled prosipati srpske mitove i busanja u prsa. Vidim da ih svejednako boli što su pobjegli s "vekovnog srpskog ognjišta" 😏 i što su poraženini na svakom bojnom polju. Dobar je poraz komu ga je Hrvat dao. Napravi od poraženog budalu koja izdaleka viče "dobit ćeš šamar", ali ne smi ni pedlja bliže ahahahahaha ..ajde "nemoj da se zamajavate" svi Hrvti su za vas ust.aše. A kad vidimo kakvi ste, potpuno shvaćamo usta.še.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije