Sućut Jadranke Kosor i Dragana Primorca obitelji Vukov

24.09.2008.
u 15:15

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac uputili su brzojav sućuti obitelji Vice Vukova.

Kosor navodi da će Vice Vukov zauvijek ostati upamćen po osobitom talentu kojim je ostavio trag u hrvatskoj glazbenoj umjetnosti. Vječno ćemo biti zahvalni na svemu što je gospodin Vukov činio tijekom života na promicanju Hrvatske, a njegova brojna glazbena djela ostaju trajno svjedočanstvo njegovog cjelokupnog talenta i truda u onome u čemu je bio jedan od najboljih, stoji u brzojavu sućuti Jadranke Kosor.

Dragan Primorac navodi da je odlaskom Vice Vukova hrvatska glazbena scena izgubila velikana, pjevača visokog baritona, koji mu je omogućio uspješno izvođenje najrazličitijih i najzahtjevnijih pjesama.

Ne možemo zaboraviti ni njegov doprinos buđenju nacionalne svijesti, kad je 1971. , zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, Markom Veselicom, Ljudevitom Jonkeom i ostalima aktivno sudjelovao u Hrvatskom proljeću, po cijenu karijere i progonstva, navodi u brzojavu ministar Primorac.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije