VREMENSKA PROGNOZA

Sutra veća mogućnost kiše i lokalnih pljuskova

kiša
Foto: ilustracija
16.04.2015.
u 21:01

U petak ujutro očekuje se porast naoblake koji će najprije zahvatiti zapadne, a tijekom dana istočne i južne krajeve zemlje

Proteklih nekoliko dana prošlo je u znaku sunca i razmjerno toplog vremena, no sprema se promjena. Kako piše portal Vrijeme.net, u petak ujutro očekuje se porast naoblake koji će najprije zahvatiti zapadne, a tijekom dana istočne i južne krajeve zemlje. Porastom naoblake povećavat će se mogućnost za mjestimičnu slabu kišu ili lokalne pljuskove.

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 8 do 13, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura bit će od 16 do 21 °C, a u Slavoniji koji stupanj viša.

Državni hidrometeorološki zavod najavljuje da će u subotu na kopnu biti većinom oblačno uz kišu, glavninom u prvom dijelu dana, te da će biti osjetno svježije. Na moru se pak u subotu očekuje umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, češće na sjevernom i srednjem Jadranu. Nedjelja i ponedjeljak i na kopnu i na moru trebali bi biti uglavnom suhi.

>> 'Balkanu prijete poplave i najkišovitije proljeće svih vremena'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije