Nova vlast

Svoje će zahtjeve slati vlasti, no kad odrastu ne žele biti političari

glasanje
31.05.2010.
u 16:54

Izbori su prošli u najboljem redu. Imali smo i promatrače GONG-a, odnosno naša pedagoginja i psihologinja su nadzirale glasanje. Nije bilo ni kršenae predizborne šutnje – smješka se ravnatelj Josip Mandurić.

Pred glasačkom kutijom stajalo se u redu. Čekanje se kratilo “bacanjem oka” na oglasnu ploču s životopisima i nasmiješenim licima kandidata. Prve izbore za Dječje Gradsko vijeće Osijeka učenici su shvatili ozbiljno.

Kampanja i na internetu

– Hoćeš za njega glasati? – pitao je jedan učenik OŠ Franje Krežme drugog kolegu pokazujući na svog favorita.

– Ne možeš mi ti reći za koga ću glasati! – odbrusio mu je ovaj i nastavio ozbiljno iščitavati životopise.

Učenici su jučer od 12 do 15 sati ubacivali glasačke listiće u kutije koje su ponegdje bile ukrašene i cvjetićima. Birački odbori su obznanili izabranog vijećnika i zamjenika. U Vijeće se birao po jedan učenik iz svake od ukupno 20 škola, uzrasta od 5. do 8. razreda. U školi F. Krežme kandidate su birali kolege iz razreda, a bilo ih je osam, po jedan iz svakog odjeljenja.

– Nije me iznenadila kandidatura jer sam najbolji učenik u razredu i imam odlično vladanje. I jako sam sretan zbog toga – rekao je Franko Kulešić iz 6.b razreda ove škole. Politika ga, kaže, ne zanima previše, ali bi volio promijeniti stanje u državi jer je “jako loše”.

– Volio bih da političari ne kradu i da budu manji porezi – ističe. Predizborna kampanja u OŠ Antuna Mihanovića, pak, mogla se pratiti i na internetu. Kandidati su se ovdje sami prijavljivali.

Imat će i gradonačelnika

– Izbori su prošli u najboljem redu. Imali smo i promatrače GONG-a, odnosno naša pedagoginja i psihologinja su nadzirale glasanje. Nije bilo ni kršenja predizborne šutnje – smješka se ravnatelj Josip Mandurić. Mali vijećnici će između sebe izabrati i gradonačelnika. Na sjednicama će raspravljati o problemima djece u gradu, a moguća će rješenja, želje i zahtjeve dostaviti pravoj vlasti. – Imat ćemo tako uvid što im je prioritet i moći ćemo to rješavati – ističe dogradonačelnik Ivan Vrdoljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije