Jasan stav HDZ-a:

Ne smatramo realnim i poželjnim formiranje Vlade u koju bi bio uključen i SDP

HDZ Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
04.12.2015.
u 15:45

"Unatoč svoj opravdanoj skepsi, HDZ i predsjednik Tomislav Karamarko pristali su sudjelovati na tom sastanku", stoji u priopćenju iz stranke.

HDZ je izvijestio da je Tomislav Karamarko na današnji sastanak sa čelnikom Mosta Božom Petrovim u Šibenik otišao "s posve transparentnim stajalištima". 

"Domoljubna koalicija smatra da treba učiniti sve što je moguće kako bi se izbjegli novi izbori i kako se time ne bi izigrala volja dvije trećine građana koji su na izborima nedvosmisleno dali glas za promjene. Hrvatska je iscrpljena od politike neuspjeha i čekanja. Reformske snage zajedno su dobile mandat da riješe gospodarsko-socijalne probleme koje je nagomilala nesposobna Milanovićeva vlast. I to je ono što od nas građani s pravom očekuju, a ne da potrošimo dodatne stotine milijuna kuna bez ikakvog jamstva da ćemo nakon novih izbora moći lakše sastaviti vladu i osigurati željene promjene", poručuju iz HDZ-a.  "HDZ je na svim dosadašnjim pregovorima, kao i u opsežnim pisanim materijalima jasno artikulirao stavove i sasvim razvidno i detaljno hrvatskoj javnosti i Mostu predočio svoju reformsku viziju Hrvatske, ali i sve ostale stavove vezane uz preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom", dodaju iz HDZ-a. 

HDZ formiranje vlade u koju bi bio uključen i SDP ne smatra ni realnim ni poželjnim

Ističu svoj stav da ne smatraju ni realnim ni poželjnim formiranje Vlade u koju bi bio uključen i SDP. "Što se pak tiče 'tripartitnog sastanka' u ponedjeljak, HDZ ponavlja svoje stajalište da formiranje vlade u koju bi bio uključen i SDP ne smatra ni realnim ni poželjnim jer SDP je izgubio izbore upravo kao glavni zagovornik antireformske politike. Postavlja se stoga pitanje kako sa SDP-om koji predstavlja nastavak politike neuspjeha provoditi politiku uspješnih promjena i reformi", poručuju iz HDZ-a. 

Naglašavaju da "unatoč svoj opravdanoj skepsi", HDZ i Tomislav Karamarko su pristali sudjelovati na tom sastanku na koji je Most pozvao i predstavnike koalicije Hrvatska raste. 

"No unatoč svoj opravdanoj skepsi, HDZ i predsjednik Tomislav Karamarko pristali su sudjelovati na tom sastanku, ne bi li još jednom poslušali potencijalnog koalicijskog partnera i pokušali razumjeti ispravnost teze prema kojoj bi za Hrvatsku bila korisna zajednička vlada s onima koji su upropastili našu zemlju, blokirali 320.000 naših sugrađana, a više od 100.000 otjerali u inozemstvo. I kojima je, naposljetku, golema većina Hrvatske kategorično poručila - NE!", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka

>>Počeo sastanak Tomislava Karamarka i Bože Petrova u Šibeniku

>>Karamarko: Skeptičan sam, ali doći ću. Bilo što ću napraviti da završimo ovo

Komentara 38

Avatar majmunranko
majmunranko
15:57 04.12.2015.

Ja isto ne kužim malu Boženu Petrov. Što on očekuje, i što zapravo hoće? Hoće reformsku vladu koja bi provodila njegove reforme, umjesto da provodi svoje programe ili što?

EF
epic.flyer
16:01 04.12.2015.

Ma koji SDP?! Uništili su nas u ove 4 godine....moraju za to odgovarati...100 milijardi zaduženje,ej 100 milijardi?!

JO
johnxxx
16:27 04.12.2015.

MOST je posto problem. U tradiciji parlamentarne demokracije jest da se relativnom pobjedniku daje prednost u sastavljanju vlade. Ovo što traži MOST je čista ucjena i bezobrazluk. Kad se ima 10% zastupnika nije demokratski da se ucjenjuje većeg partnera, nego se može tražiti disproporcionalno veća zastupljenost u vladi i to je to. Sve ostalo je bezobrazna ucjena. Očigledno je da MOST želi formirati vladu s SDP-om, ali nemaju petlje to javno reći, nego dezavuiraju javnost i dovode HDZ u nemoguću situaciju da mora odbiti koaliciju s SDP-om. Čemu uopće izbori ako će SDP opet bit na vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije