PRIJETNJE

"Traže isplatu reketa u roku 48 sati!"

19.03.2002.
u 00:00

* Nikome ništa nisam dužan i nitko meni nije dužan. Policiji sam sve rekao, na njima je da otkriju ucjenjivače - kaže Rebac

SLAVONSKI BROD - Terenac "nissan" BiH 060-E-677 Brođanina Marina Repca (40) u noći na ponedjeljak, ispred kuće u Krešimirovoj ulici u središtu Slavonskog Broda, nakon što je u nedjelju ujutro u njemu nađena postavljena eksplozivna naprava, bomba-suzavac, čuvala je policija. Rebac je službeno zatražio policijsku zaštitu, a unatoč uvjeravanjima da će prijetnje sada prestati, na njegov telefon ucjene su nastavile stizati.

- U nedjelju oko 19 sati dobio sam glasovnu telefonsku prijetnju i zahtjev da zatraženi iznos reketa isplatim u roku 48 sati, a ne znam zašto bih to učinio, i kome dati nova. Nove, ali pisane poruke, dobio sam noću oko 1.30 sati. Obavijestio sam o tome policiju, nemam to zašto kriti. Nije mi jasno da policija stalno od mene nešto očekuje, a dao sam im i rekao sve što znam i imam. Dao sam im sve brojeve telefona koji su mi ostali memorirani u mobitelu i kućnom telefonu onih koji su me zvali i prijetili. Dao sam im i imena 4-5 osoba od kojih bi mogli započeti istragu glede prijetnji reketaša, to im je valjda dovoljno da riješe situaciju. Uostalom, u interesu je svih građana da se ovo što prije i bez posljedica riješi, pozivi su mi stizali s poznatih brojeva telefona i ništa nije skriveno.

Ponavljam, bio sam već triput u policiji, rekao za prijetnje i nisu reagirali, nije vrag da čekaju da se nešto dogodi, da onda poduzmu nešto više. Nije me uopće strah, s policijom sam odlučio surađivati radi zaštite moje djece i moje obitelji. Govore mi da sve to ima neke veze s BiH, a to nije istina. Pa, radim na bosanskoj strani graničnog prijelaza Orašje, da to ima neke veze s Bosnom odavno bi me i vrlo lako "uklonili". Ponavljam, nikome ništa nisam dužan, nitko mi ništa ne duguje, samo neka me e puste na miru - rekao nam je jučer u telefonskom razgovoru Marin Rebac.

B. Gajdukov

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije