Cjepivo djelomično učinkovito

U Izrael stigao indijski soj koronavirusa

Svakim danom raste potražnja za cjepivom protiv koronavirusa
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.04.2021.
u 10:19

Indijska varijanta koronavirusa, osim u Izraelu, zabilježena i u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Izrael je zabilježio osam slučajeva varijante koronavirusa koja je prvo identificirana u Indiji te vjeruje da cjepivo Pfizera/BioNTecha barem djelomično štiti od nje, rekao je u utorak izraelski zdravstveni dužnosnik. Inicijalnih sedam slučajeva indijske varijante koronavirusa otkriveno je u Izraelu prošli tjedan među ljudima koji su doputovali izvana i koji su otad prošli kroz preliminarno testiranje, reklo je ministarstvo zdravstva. 

"Dojam je da je Pfizerovo cjepivo djelotvorno protiv varijante, premda sa smanjenom učinkovitošću", rekao je na radiju Kan Hezi Levi, glavni ravnatelj ministarstva zdravstva, rekavši da je broj nove varijante virusa u Izraelu porastao na osam. 

Britanija i Irska također su objavile da istražuju indijsku varijantu nakon što su je otkrile u svojoj zemlji.

Izrael, zemlja sa 9,3 milijuna stanovnika, u cijelosti je cijepila  81 posto građana starijih od 16 godina. Zaraza covidom-19 i hospitalizacije naglo su se smanjile. 

Ključne riječi

Komentara 3

VL
vlaser
16:10 20.04.2021.

kak to da samo oni u cijelom svijetu imaju toliko tog likvida da mogu cijepiti 81 % stanovnistva a ostale drzave ni trecinu toga?

DU
Deleted user
13:12 20.04.2021.

I eto nam novog soja... Interesantno je ovo: svi "novi sojevi" se pojavljuju onda kada se znanstveno utvrdi da sojevi kao britanski ili brazilski ipak nisu tako grozni kako nam mediji tjednima tupe...

PL
posten_lopov
12:26 20.04.2021.

Sad ce Izrael da bobarduje Indiju, preko Irana, a ako podbaci, a jebiga , tako im pao grah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije