RADE DANONOĆNO

Večernjakova reporterka u srcu izraelske cyber ratne zone: 'Napadaju nas Iran, Hamas, Hezbollah'

09.04.2023.
u 13:00

Večernjakova reporterka u međunarodnoj novinarskoj ekipi kojoj je odobren posjet središtu izraelske kibernetičke sigurnosti u Be'er Shevi, biblijskom gradu na jugu zemlje

Ključne riječi

Komentara 4

OT
otrovnijezik
13:47 09.04.2023.

Ovaj tekst je mogla napisati neodlazeći tamo.

Avatar Balcanicus
Balcanicus
17:58 09.04.2023.

Daleko od toga da su Izraelu dani odbrojani, oni tek dolaze. Izrael je treća zemlja u svijetu po broju tehnoloških startupova koji izlaze na burzu (iza Amerike i Kine). Ročnici (tri godine muškarci, dvije godine žene) se guraju da ih pošalju u jedinicu 8200 za cyber ratovanje, jer im je nakon toga osiguran posao bilo gdje u svijetu. Stotine bivših pripadnika ove jedinice su osnovali startupove koje su nakon nekoliko godina prodali za desetine ili stotine milijuna dolara. Kina je zainteresirana za stabilnost, tako da joj Izrael ne smeta. Izvor nestabilnosti u tom dijelu svijeta su Arapi. Izrael ima veći prirodni priraštaj od arapskih zemalja, čak i onih koje su veoma bogate (npr. Saudijska Arabija). Govorim o broju djece, a ne o Židovima koji se i dalje naseljavaju u Izraelu. Do kraja stoljeća, Izrael će imati 20 milijuna stanovnika. Na koncu, Putnik je sjajno objasnio nuklearnu strategiju. Izrael ima više nuklearnih glava nego Francuska ili Velika Britanija. Baštini ne samo holokaust, nego i pogrome i inkviziciju. Svi Židovi znaju da je Izrael garant njihovog opstanka, mjesto gdje mogu pobjeći u slučaju pogroma.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
13:10 09.04.2023.

Agitprop?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije