PRIKRIVANJE BROJA MRTVIH

VIDEO Ruske snage u Ukrajini prati mobilni krematorij? Britanski ministar: 'Mene bi to zabrinulo'

Ruske snage u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.02.2022.
u 09:48

Wallace tvrdi da bi korištenje sustava mobilnih krematorija mogao biti način da Kremlj prikrije gubitak vojnih snaga u strahu pred kritikama koje su se dogodile kad je Rusija prvi put napala Ukrajinu.

Ruske snage pripremile su mobilne krematorije za korištenje u sukobu s Ukrajinom, a britanski ministar obrane Ben Wallace opisuje to kao ''zastrašujuće'', javlja britanski Telegraph navodeći kako je snimku mobilnog krematorija ranije objavilo njihovo ministarstvo obrane.

Britanski ministar obrane Ben Wallace tvrdi da bi korištenje sustava mobilnih krematorija mogao biti način da Kremlj prikrije gubitak vojnih snaga u strahu pred kritikama koje su se dogodile kad je Rusija prvi put napala Ukrajinu.

– Očekujemo da rade stvari koje su već radili. Vjerojatno su poslali mobilne krematorije da prate trupe oko bojišta, što je zastrašujuće. Da sam ja vojnik i da znam da moji generali imaju tako malo vjere u mene da me prate oko bojišnice s mobilnim krematorijem ili pak da sam majka ili otac vojnika poslanog u ratnu zonu i moja vlada misli da je to način da sakrije broj poginulih, bio bih jako zabrinut – napomenuo je Wallace.

Spomenuta snimka objavljena je prije ruskog napada te u ovom trenutku nema službene potvrde da su uistinu mobilni krematoriji poslani s ruskim snagama u Ukrajinu.

Udruge za ljudska prava i brojni aktivisti izvijestili su 2014. godine da je Rusija pokapala svoje vojnike u neoznačenim grobovima kako bi se prikrila činjenica da su ratovali u Ukrajini. U to vrijeme došlo je i do prosvjeda majki i očeva poginulih vojnika koji su odbacili činjenicu da su im sinove slučajno ubili pojedinci koji su prešli granicu, prenosi Telegraph.

Pratite OVDJE iz minute u minute što se događa u Ukrajini

VIDEO: Pogledajte jezivu snimku ruskog napada na aerodrom u gradu udaljenom 500 km od Hrvatske

Komentara 10

SA
sargu123
11:47 25.02.2022.

Nadam se da će krematoriji raditi 0-24 dokle god su u Ukrajini.

PU
paul-umpe
10:21 25.02.2022.

trebat ce im. mogu oni zauzeti Ukrainu ali treba 44 miliona dusa zauzeti.

MO
modovisisajteMaraschino
14:54 25.02.2022.

nema tijela nema dokaza za ratni zločin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije