Nema popuštanja

Vinkovci: Seljaci uzaludno čekali ministra Čobankovića

petar čobanković
Damir Špehar/PIXSELL
25.03.2011.
u 14:46

Ministar Čobanković najavio je da neće udovoljiti zahtjevima nezadovoljnih poljoprivrednika

Seljaci koji su 15 dana prosvjedovali u tri slavonske županije i jučer uklonili traktore s prometnica, večeras su opet razočarani jer ministar Petar Čobanković nije se pojavio u hotelu Kunjevci kod Vinkovaca gdje je se s predstavnicima seljaka trebao dogovoriti za sutrašnji sastanak u Retkovcima.

- Zadnji put smo se s njim čuli oko 17 sati i rekao je da će doći u 20 sati iako je najavio moguće malo kašnjenje. No, ni do 21,30 sati se nije pojavio sastanku gdje smo se ljudski trebali dogovoriti što ćemo sutra usvojiti kao zajednički stav.

To nije korektno jer mi smo pokazali dobru volju i uklonili jučer traktore s cesta dva dana prije sastanka. Na sastanku u Zagrebu je rekao da maknemo traktore pa će doći. Maknuli smo ih, a evo njega nema večer prije sastanka gdje bi trebali konačno dogovoriti i rješiti sve nesuglasice. Ako nije večeras došao, a obećao je da će doći, što će biti sutra - pita se Stjepan Filić, jedan od organizatora prosvjeda seljaka dok u hotelu Kunjevci čeka ministra Čobankovića.

Čobanković: Oko financijskih aspekata nema pregovora

- Nema govora o bilo kakvim novim uvjetima ili novim izdvajanjima jer jednostavno za to u proračunu nema mogućnosti – poručio je ministar Petar Čobanković sa sajma u Gudovcu pokraj Bjelovara odgovarajući na novinarska pitanja o dogovorenom sastanku s nezadovoljnim poljoprivrednicima s područja Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije.

Čobanković je nadalje istaknuo kako proračun nije kreiran na način da su stvarane rezerve kako bi se moglo s nekim pogađati, nego je pošteno i korektno podijeljeno ono što je bilo na raspolaganju, a to je, tvrdi, značajno više nego prethodnih godina.

- Mi možemo razgovarati ako oni imaju kakvih dobrih ideja vezanih za unapređenje određenih zakonodavnih stvari, ali o financijskim aspektima nema nikakvih pregovora ni razgovora – odlučno je poručio Čobanković

 

Komentara 30

LJ
love joe
18:50 25.03.2011.

Da postanem Jadranka Kosor na jedan dan, raspustio bih Sabor, Vladu i HDZ i otišao na

MM
Mladen Miletić
15:56 25.03.2011.

Ministar Čobanković najavio je da neće udovoljiti zahtjevima i molbama nezadovoljnih poljoprivrednika seljačina ! Pre malo je pre pasivni ste i nemate sistem da se čuje o vama nešto snažnije ... Super vam je i uživate imate dosta a kada vas spremimo u EU onda če te vidjeti kako je Hrvatska bila super oni tamo traže da se krv piša i da se ore i po noči a ne samo po danu malo raditi i htijeli bi zaraditi.....

FE
Felicijen
16:25 25.03.2011.

Sad će onaj krezubi seljački bundžija predvodnik ipat morati zagaziti u blato na njivi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije