prometna nesreća

Vozač traktora teško stradao u naletu kamiona kod Slatine

Nesreća Slatina (1)
Foto: Maja Santosi/PIXSELL
1/7
26.11.2011.
u 14:20

Nesreća se dogodila kada je vozač kamiona čakovečkih registarskih oznaka, na ravnom dijelu ceste, ispred sebe kasno uočio poljoprivredni traktor

Na državnoj cesti D34 između mjesta Vraneševci i Čađavica u subotu se oko 13.45 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 62-godišnji Stevo Č. iz susjednog sela Senkovac.

Prema neslužbenim izvorima, nesreća se dogodila kada je vozač kamiona čakovečkih registarskih oznaka, na ravnom dijelu ceste, ispred sebe kasno uočio poljoprivredni traktor. U naletu kamiona na zadnji dio traktora, poljoprivredni stroj je završio u desnom jarku, a tijelo vozača traktora Steve Č. odbačeno je 15 metara dalje u jarak. Nakon pružene prve liječničke pomoći, teško ozlijeđeni vozač Stevo Č., s ozljedama opasnim po život, prebačen je u virovitičku bolnicu.

Očevid je u tijeku, a sumnja se da se nesreća dogodila zbog umora vozača kamiona.

Komentara 3

TO
Toni50
17:15 26.11.2011.

na ravnom dijelu ceste, ispred sebe kasno uočio poljoprivredni traktor. Ima samo par mogućnosti tipkao sms, čitao sve sms poruke ili čitao novine onako usput ?

UT
utvara73
18:01 26.11.2011.

Ili je mogućnost nezapažanje traktora pretjerani rad i vožnja od jutra do sutra jer manji kamioni do 3500 kg ukupne nosivosti spadaju u B kategoriju i nemaju TAHOGRAF a to je uređaj koji na istom papiru bilježi vrijeme, brzinu, i stajajnje, a na njega vozač upisuje svoje ime i prezime broj registracije, datum, i početnu kilometražu a nakon vožnje odnosno isteka listića (dnevni 24 sata) upisuje završni kilometražu i tako se zna kada, koliko i kako je prešao svoje kilometre, te koliko i kada je kamion mirovao, postoji radno vrijeme vozača a ne kako to biva na ovakvim kamionima da voziš i dan i noć jer ne postoji evidencija radnog vremena pa od umora i iscrpljenosti nevidiš ni traktor a kamoli pješaka il iznak stop

ZH
zlatko Horvat
07:57 27.11.2011.

točno utvara kaže samo nije to jedina istina. Ja vozim vozilo s digitalnim tahografom ali me moji pretpostavljeni i dalje tjeraju da rutu po Slavoniji napravim u jednom danu a to je prelazak 7-8 gradova samo vožnja , utovar -istovar cca oko 16 sati a uz to i gazda je ukonuo dnevnce koje treba isplatiti poslije 12 h, tako da taj dan radim badava. Nisam baš u nekoj divljoj firmi po rejtingu ali svi su oni isti. Uz to da policija često kontrolira vozila i šalje kazne prekršiteljima a to su : poslodavcu, šefu i vozaču onda će se to iskorijeniti. Ujedno i svjesno šef krši pravilo jer ne sprema zapise s digitalnog tahografa u arhivu . Dalo bi se još komentirati, jer ja uvijek ispadnem crna ovca boreći se za svoja prava ali me svi pobijaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije