Vukovar: Privedenoj šestorici 48-satno zadržavanje

05.06.2007.
u 21:34

VUKOVAR - Istražna sutkinja Županijskog suda u Vukovaru Nevenka Zeko odredila je večeras nakon saslušanja 48-satno zadržavanje šestorici privedenih pod osnovanom sumnjom da su počinili ratni zločin u studenom 1991. u Vukovaru.

"Dvojica privedenih branila su se šutnjom dok su ostali porekli navode koji im se stavljaju na teret", izjavila je istražna sutkinja Zeko.

Policajci PU vukovarsko-srijemske priveli su danas popodne na Županijski sud u Vukovaru šest hrvatskih državljana u dobi od 45 do 50 godina zbog osnovane sumnje da su kao pripadnici Teritorijalne obrane, zajedno s drugim pripadnicima paravojnih postrojbi, kršili pravila međunarodnog prava te zarobljene hrvatske branitelje i civile podvrgli fizičkom i psihičkom mučenju.

Među privedenima je i djelatnik PU vukovarsko-srijemske, koji je tijekom današnjega dana suspendiran.

Privedenoj šestorici na teret se stavlja zatvaranje skupine zarobljenih branitelja i civila u podrumske prostorije osnovne škole u vukovarskom naselju Lušcu te njihovo premlaćivanje između 18. i 20. studenoga 1991.

PU vukovarsko-srijemska izdala je tjeralicu za još trima osobama koje se sumnjiči za zločin na Lušcu, a koje su nedostupne hrvatskim tijelima gonjenja.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije