Aktovi u Kini

Stanko Abadžić je fotograf kojeg još nije odbila ni jedna žena

'kina_nnn_kul_161111'
''
19.11.2011.
u 12:12

Kineski fotočasopis Photographers Companion u svom je posljednjem broju objavio portfolio tog našeg poznatog fotografa

Kada Stanko Abadžić priča o tome gdje i kako sreće svoje modele, čuđenju nema mjesta. Na izložbama, u kavanama, na ulici... ženu koja mu zapne za fotografsko oko sigurno će zamoliti da mu pozira. Za sada, kaže, ni jedna ga nije odbila, jer on im pokaže svoje radove, a to ih uvjeri lakše i brže nego što bi on to učinio svojim pričama. Štoviše, neke su se dame i same ponudile da postanu dio njegove visoko estetizirane priče, koja je nedavno predstavljena i kineskim ljubiteljima fotografije.

Kineski fotočasopis Photographers Companion u svom je posljednjem broju objavio portfolio tog našeg poznatog fotografa, a urednik je odabrao njegove akt fotografije, koje su popraćene i razgovorom.

U tom je razgovoru Abadžić ponovio ono što je u povodu izlaska knjige "Sami u toj šumi" (suradnja s pjesnikom Dragom Glamuzinom) rekao i za Večernji list:

– Uvijek pokušavam dati maksimum estetike, a model je moj subjekt, a ne objekt. To je i moj odgovor na opću poplavu erotičnosti kojoj smo svakodnevno izloženi, jer danas golo žensko tijelo dominira reklamama, ali i medijima. Ja radim drugačije, uvijek misleći koliko je teško u tom obilju erotske fotografije biti originalan. A kada je pred vama nago žensko tijelo, uvijek se borite s opasnošću da skliznete u kič i vulgarnost. Važno je biti pobjednik u toj borbi. (br)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije