DORH

Taxi Cammeo ponovno pod istragom zbog utaje poreza

kosta minovski
PIXSELL
07.02.2011.
u 22:06

Iz Grada poručuju da bi Kosta Minovski mogao ostati bez dozvola za taksiste jer je jedan od uvjeta natječaja i tržišni ugled, koji je riječkom poduzetniku sada narušen

U najgorem mogućem trenutku za tvrtku Taxi Cammeo, na dan otvaranja ponuda za zagrebačko taksi tržište, Općinsko je državno odvjetništvo u Rijeci ponovno pokrenulo istragu zbog utaje više od 560.000 kuna poreza protiv Lile i Koste Minovski, koji stoje iza poslovnog projekta Cammeo.

Naime, bračni se par sumnjiči za “friziranje” poslovnih knjiga u razdoblju od 2006. do 2008. godine.

“Od muhe rade slona”

– Optužnica je vraćena državnom odvjetniku da zatraži dopunu istrage s uputom da se dopune financijska dokumentacija i financijsko vještačenje, a sve u svrhu utvrđivanja visine iznosa poreza na dohodak koji je uskraćen državnom proračunu u poslovanju tvrtke Cammeo – rekla je Sandra Juranović, glasnogovornica Općinskog suda u Rijeci.

Težak je to udarac za Cammeo. Prije svega jer je jedan od uvjeta za dobivanje dozvola za obavljanje djelatnosti taksi prijevoza u gradu Zagrebu i tržišni ugled, koji je u slučaju supružnika Minovski narušen, a po informacijama iz gradskog Ureda za promet, istraga može “i te kako utjecati na to hoće li neka tvrtka dobiti dozvole ili ne”.

– Mi još uvijek ne znamo za što nas se tereti. Žalili smo se još davno Ministarstvu financija, no odgovor nismo dobili. Ja ne znam kako smo mi utajili porez. Jučer me zvala žena i rekla mi da je čula da je podignuta optužnica, odnosno pokrenuta istraga, no moj odvjetnik o tome ništa ne zna – kazao je Kosta Minovski, dodajući da se, “otkad je stigao u Zagreb, od muhe radi slona”. Kako kaže, taj je slučaj na sudu već četiri godine.

– Problem je prije svega u činjenici da je prijavu podnijela policija, a ne porezna uprava, od kojih nemamo nikakvih informacija što se događa iako smo uputili žalbu – zaključio je riječki poduzetnik.

Ne žele zaoštriti situaciju

S druge strane, predsjednik udruženja Radio Taksi Zagreb Juraj Šnidarić kaže da - ne želi zaoštriti situaciju.

– I dalje stojim iza toga kako ne mogu prihvatiti da neki tvrde da nikome ništa nisu dužni, a sud pokreće istrage protiv njih – komentirao je Šnidarić, koji inače Minovskog za utaju poreza proziva od početka natječaja za 263 nove dozvole za zagrebačke taksiste.

Komentara 27

OB
-obrisani-
22:26 07.02.2011.

Što ne češljate po Dinamu da vidimo koliko je Mamić platio poreza???? A i neki drugi rvacki klubovi....

OB
-obrisani-
22:42 07.02.2011.

Sto se radi,....i sto se sve ne radi. Necemo mi nikada naprijed, nikada.

ZV
Zvonimir555
15:24 08.02.2011.

Ne daj se >Taxi Cammeo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije