Što treba u kvartu?

U kapitalnim projektima i stadion Maksimir, žičara...

Rajko Ostojić
Petar Glebov/PIXSELL
17.04.2013.
u 13:32

Provedenom anketom SDP je utvrdio najveće probleme svakog kvarta, ali ne i koliko bi njihovo rješavanje koštalo. Također, dio projekata se već počeo realizirati.

U Brezovici građani žele osnovno, kanalizaciju i vodovod, roditelji s Kajzerice vrtić i osnovnu školu za mališane. Oni pak koji žive u blizini Jakuševca njegovu sanaciju...

Dio problema

To su samo neki od problema o kojima su se građani izjasnili u istraživanju koje je na uzorku od 50 tisuća građana putem e-maila i dopisnica poslanih na kućne adrese predstavio jučer kandidat za gradonačelnika SDP-a, Rajko Ostojić.

– Žalosno je da ljudi u 21. stoljeću žive bez kanalizacije i vode. Njih 80 tisuća nema vodu, a dvostruko više kanalizaciju. Parkirališta, ambulante, vrtići dječja igrališta, sve su to stvarni problemi građana – kazao je Ostojić.

Pojedinačno rješavanje problema kojima se zabavio gradonačelnički kandidat, a kojih u gradu ima na stotine nije loš plan, smatraju stručnjaci. No treba donijeti strategiju razvoja grada na rok od 30 godina.

– Sve to dobro zvuči. No, ne upravlja se gradom na četiri godine, nego na dulji period. Tako bi prije svega trebalo donijeti jednu cjelokupnu strategiju razvoja grada na dulji period – kazao je Damir Ljutić, predsjednik Društva arhitekata Zagreb. Projekti poput dovršetka stadiona Maksimir, izgradnje žičare Sljeme, vrtića na Kajzerici, nije nemoguće realizirati u jednom mandatu, no period od četiri godine ne mora biti krajnji rok.

– Bitno je da se planira što, gdje i kako se gradi, a ne tko gradi kao što je bio slučaj kod nekih projekata – dodao je Ljutić.

Ipak, političari razmišljaju drugačije. Za stadion i žičaru bile bi dostatne tri godine.

Neki već započeti projekti

– Izgradnja nove škole u Odri te spašavanje parka na Savici. Sve je to, siguran sam, izvedivo već u prvoj godini mandata. Nešto veći projekti, kao što je izgradnja sljemenske žičare i potpuna obnova pročelja zgrada u Donjem Gradu zahtijevaju minimalno tri godine, ali će bez sumnje biti započeti u prvom gradonačelničkom mandatu – poručio je Ostojić.

U svome programu Rajko Ostojić navodi i neke projekte za koje je već osiguran novac u gradskom proračunu poput gradnje vrtića i osnovne škole na Kajzerici te završetka Branimirove ulice.

>>Ostojić: Našim se novcem kupuju glasovi, opet!


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije