STANOGRADNJA

Zagrepčani željni detalja o "Čačićevim" stanovima

05.12.2001.
u 00:00

* Raspisan arhitektonski natječaj za zgradu sa 60 stanova u Dubravi

U Zagrebu će na proljeće, utvrđeno je, početi gradnja 150 stanova iz programa društevno poticane stanogradnje (POS). Osim za tri zgrade u Španskom sa 90 stanova, proteklog je tjedna raspisan arhitektonski natječaj i za zgradu sa 60 stanova u Dubravi u Oporovečkoj ulici. Rezlutati natječaja bit će objavljeni 25. siječnja iduće godine.

Gradskom uredu za upravljanje imovinom, koji provodi natječaj, dosad je stiglo 90 zahtjeva. No, konačni broj će biti vjerojatno nekoliko desetaka puta veći. Procjenjuje se to prema izuzteno velikom zanimanju građana na šalterima i u Gradskom poglavarstvu i područnim uredima gradske uprave, ali i prema broju Zgarepčana koji su potekla dva dana obilazili infopunktove na Starčevićevu trgu, gdje su šatore s propagandnim materijalima podigli Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva, te HVB banka.

Jučer do podneva planuli su gotovo svi CD-ovi s brošurama, te deseci tisuća letaka u kojima su tiskani uvjeti zagrebačkog natječaja. Veća gužva od one u šatoru Ministarstva graditeljstva, bila je na punktu HVB banke, gdje su se tražile detaljnije obavijesti o uvjetima kreditiranja.

O velikom zanimanju građana svjedoči i gotovo stalna zagušenost besplatnih telefona, zbog čega mnogi Zagrepčani negoduju.

- Revoltiran sam postupkom gradske uprave. Na sva je zvona najavljivala POS i besplatni telefon, a kad ga nazovete - ili je zauzet, ili vas automat obavještava da je broj promijenjen i upućuje da se obratite na informacije, gdje ponovno daju isti broj telefona, a prije toga vas automat poziva da se opustite i upućuje na vicomat! - javio se Večernjem listu Hrvoje D., jedan od brojnih Zagrepčana koji su nam se obratili zbog zagušenog telefona.

U Gradskom poglavarstvu kažu kako su uočili taj problem, pa će ga nastojati uskoro riješiti u suradnji s HT-om, a do tada mole građane za razumijevanje. Besplatni telefon za zagrebački program POS-a (0800-77-33) lakše se dobije poslije 14 sati. Za obavijesti je otvoren besplatni telefon i u Ministarstvu javnih radova, obnove i graditeljstva (0800-77-67), te u HVB banci (0800-400-000). Natječaj za zagrebačku listu prvenstva traje do 28. siječnja iduće godine. (B. C.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije