'povrijedili ugled rh'

Dragovoljci Domovinskog rata kazneno će prijaviti Frljića i Blaževića

Oliver Frljić
Goran Kovačić/Pixsell
21.01.2015.
u 13:43

Na Dan neovisnosti Hrvatske 8. listopada 2014., Oliver Frljić i Marin Blažević na pročelje HNK ''Ivana pl. Zajca'' izvjesili su zastavu LGBT zajednice

Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Grada Rijeke podnijet će kaznenu prijavu protiv Olivera Frljića i Marina Blaževića jer su, rekao je predsjednik Udruge Mile Biondić, počinili kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

Na Dan neovisnosti Hrvatske 8. listopada 2014., Oliver Frljić i Marin Blažević na pročelje  HNK ''Ivana pl. Zajca'' izvjesili su zastavu LGBT zajednice, umjesto državne zastave koja se, po važećim zakonima, ističe uz grb i himnu. Uz zastavu duginih boja na riječkom teatru bio je i natpis "Čestitamo Dan nezavisnosti Hrvatsko LGTB kazalište Ivana pl. Zajca". Dragovoljci smatraju da su prekršeni zakoni, ali i da su Frljić i Blažević svojim činom diskriminirali građane što su potkrijepili komentarima i priloženim potpisima onih koji su njihovu čestitku tako doživjeli.

Biondić kaže da su strpljivo čekali na reakciju gradskih vlasti i poručili im da dvojac Frljić - Blažević nemaju podršku građana te da su se stvorili uvjeti za njihovu smjenu.

>>Je li se Frljiću "dogodio narod" ili ga ruše Opus Dei i Vitomira Lončar?

>>Bivša intendantica tvrdi da je Frljić želi protjerati iz HNK Zajc

 

Komentara 18

DU
Deleted user
14:27 21.01.2015.

tako je gospodine biondiću!

Avatar arhaika
arhaika
15:10 21.01.2015.

Frljic je poslusnik partije.

DE
dexter200
14:42 21.01.2015.

Ja sam ovakve oduvijek ignorirao. Ignoriranje takve likove najviše boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije