Bljutava limunada

ekr-djevojka-txt.jpg
import
04.11.2004.
u 15:45

Jersey Girl, hum. drama, 102 min., SAD, 2004.; Miramax/UCD; R: Kevin Smith; G: Ben Affleck

Ollie Trinke, uspješan predstavnik za medije newyorške marketinške tvrtke pod čijim se okriljem nalaze glazbene i filmske zvijezde svjetskog glasa, mora potpuno promijeniti način života nakon što mu supruga umre pri porođaju njihove prve (i jedine) kćerke.

Još prije nego što su svi počeli mrziti medijski preeksponiran ljubavno-glumački par Jennifer Lopez/Ben Affleck, Kevin Smith iz konačne je inačice filma izbacio prizor vjenčanja njihovih likova, jer se, kaže, bojao da će zbuniti publiku koja bi mogla pomisliti kako je riječ o snimci svadbe Bena i Jen, a koji se u stvarnom životu nisu vjenčali.

Slučaj zorno govori o srozavanju stvaralačkih kriterija redatelja i scenarista kojem tako nešto zasigurno ne bi palo na pamet prije nekoliko godina, kada je osvajao svijet bezobrazno duhovitim (romantičnim) komedijama poput "Loveći Amy" ili "Trgovci".

"Djevojka iz Jerseya" predstavlja najnižu točku u Smithovoj karijeri, a razlog nevaljalosti nije zajednički nastup sada omraženih Jen i Bena nego bljutavo limunadni pristup koji tek u ponekoj situaciji - i to u obliku "sjenine sjene sjena" - pokazuje da je njezin tvorac nekad znao napisati jedinstveno duhovite i inteligentne dijaloge. (J. H.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije