Isplata

dvd-isplata-txt.jpg
import
01.07.2004.
u 09:51

Paycheck, akcijski triler, 119 min., SAD, 2003.; UIP/BLITZ; R: John Woo; G: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Ivana Miličević

Iako režiju potpisuje cijenjeni hongkongški redatelj John Woo, koji doduše u američkom dijelu filmografije nema nijedan odličan film, a scenarij je nastao po djelu kultnog pisca Philipa K. Dicka, Isplata se nimalo nije odmaknula od klasično dosadnog načina na koji suvremeni Hollywood tretira triler. Čak i ono malo zanimljivosti koju film nudi u prvih dvadesetak minuta, kada se postavlja temelj priče o računalu koji ima mogućnost gledanja u budućnost, sasvim nestaje u trenutku kada Woo odluči da će Isplata biti akcijski film s mnoštvom napornih jurnjava i ekslpozija te neuvjerljivom romansom.

To što je film potpuno nelogičan čak bi se i dalo oprostiti kad bi barem bio trunkicu zabavan ili skroz pretjeran. Ovako je riječ o stereotipnom djelu koje treba što prije zaboraviti. DVD: Solidno izdanje sa standardnim dodacima između kojih se ipak izdvaja intrigantni alternativni završetak. (J. J.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije