Mozaik knjiga

Predstavljeno prvo kolo nove biblioteke Priča na dar

Priča na dar, nova biblioteka
arhiva VL
22.03.2011.
u 13:27

Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Sanja Pilić i Miro Gavran autori su koji se u novoj biblioteci predstavljaju s kraćim romanom ili autorskim izborom priča. Cijena je svake knjige 89 kuna

Izdavačka kuća Mozaik knjiga predstavila je novu biblioteku Priča na dar. U prvo kolo biblioteke uvršteni su  Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Sanja Pilić i Miro Gavran. Svaki se autor u novoj biblioteci predstavlja s kraćim romanom ili autorskim izborom priča. Cijena svake knjige je 89 kuna, a riječ je o džepnim knjigama čiji vizualni identitet potpisuje ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.

 „U formatu džepne knjige ponudili smo publici njihove omiljene autore provjerene kvalitete u estetski zahtjevnom i, za naše, prilike neobično lijepom dizajnu koji može zadovoljiti svaki ukus i čini ovih 5 knjiga vrlo vrijednim poklonom što i jest prava uloga knjige“, rekao je  Zoran Maljković, glavni urednik Mozaika knjiga.

Sanja Pilić, kojoj je u biblioteci objavljena knjiga “Mala torba, velika sloboda”, rekla je da je za tu zbirku izabrala svoje nagrađivane i ponajbolje priče, od starijih i ozbiljnijih do novijih i duhovitijih, a prednost im je što se u njima pronalaze mnoge žene. Autorski izbor priča napravila je i Julijana Matanović za knjigu “Cic i svila”, u koju je uvršteno 19 priča iz više njezinih knjiga, a najviše iz uspješnice “Zašto sam vam lagala”.  Biblioteka donosi i romane Mire Gavrana “Kafkin prijatelj” o Maxu Brodu i Franzu Kafki te ženama koje su obilježile njihove živote i knjigu “Judita”, ljubavnu priču o mladoj ženi motiviranu Biblijom, koja je u deset godina imala devet izdanja i 12 prijevoda. Po riječima Mire Gavrana, te su dvije knjige tematski različite, no zajedničko im je što je u glavnu priču upletena i ona emotivna. Peta knjiga u prvom kolu je Pavličićeva “Dobri duh Zagreba”, prema kojoj je nastao scenarij za legendarni film Zorana Tadića “Ritam zločina”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije