HNK Split

Svoje ste vrijeme potrošili, naše strpljenje također!

Mucalo
arhiva VL
11.10.2012.
u 14:59

Iz Grada se nitko nije htio očitovati na ovo upozorenje splitskih kazalištaraca, a u petak će se održati sjednica Gradskog vijeća Split na kojoj se neće raspravljati o intendantu, nego isključivo i opet o Hajduku!

Grad bez gradonačelnika / kazalište bez intendanta / Split metropola kulture, piše na slagalici koju su kao puzzle sastavili i pred zgradom splitske uprave postavili članovi Radničkog vijeća i Sindikata HNK Split upozoravajući na teško stanje u kazalištu. Pred vrata Banovine stavili su pješčani sat s vrpcom "Srdačan pozdrav iz HNK Split", a u službeni protokol predali gradskoj vlasti upozorenje s naslovom "Svoje ste vrijeme potrošili, naše strpljenje također!"

– Strpljenje zaposlenika HNK je pri kraju. Ovi ovdje bave se drugim stvarima, primjerice Hajdukom. Zar je teško sjesti u stolice, podići ručice i imenovati novog intendanta. Neka više to riješe. Ovoj upravi ističe vrijeme, njihovo ponašanje prelazi granice normalnog racija, nitko se ne brine za zaposlenike teatra – kazala je glumica Tajana Jovanović.

Vjeko Santrić, predsjednik Radničkog vijeća HNK Split, naglašava da već dvije godine traje mučenje u teatru. Upozorenje su uputili gradonačelniku Željku Kerumu, predsjednici Gradskog vijeća Nevenki Bečić i dogradonačelnici Anđelki Visković zbog toga što u dvije godine nisu ništa učinili da HNK funkcionira.

– Kerum nije gradonačelnik, on je Kerum, a kao privatna osoba ne zanima me. Zašto se drugi skrivaju iza njega – pita Santrić.

Radničko vijeće i Sindikat HNK Split odgovornim za stanje u nacionalnoj kući drže i Ministarstvo kulture koje se treba brinuti o kazalištima. Ističu da Duško Mucalo koji je odradio dva mandata kao v. d. intendanta nije sam sebe postavio na to mjesto. Smiješnom drže izjavu pročelnice za kulturu Maje Munivrane da Mucalo automatizmom nastavlja dužnost v. d. intendanta koja mu je istekla 6. listopada. Jer novi intendant nije imenovan.

Od, vas, imenovanih odgovornih osoba izričito i neopozivo tražimo da i splitskom HNK i cjelokupnoj javnosti pokažete dokument, odnosno rješenje, odnosno zakonske odredbe na temelju kojih HNK Split stavljate na “automatsku upravu“, a od DORH-a tražimo da za sve vaše dosadašnje skrivljene radnje temeljem Kaznenog zakona RH ispita vašu dosadašnju kaznenu odgovornost, piše u upozorenju upućenom splitskim vladarima.

Iz Grada se nitko nije htio očitovati na ovo upozorenje splitskih kazalištaraca, a u petak će se održati sjednica Gradskog vijeća Split na kojoj se neće raspravljati o intendantu. Nego isključivo i opet o Hajduku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije