V day

Vaginini monolozi Eve Ensler u dvorani Gorgona u MSU

Dubravka Crnojević Carić
19.04.2011.
u 11:44

Ovom izvedbom organizatori se žele založiti za bolje razumijevanje položaja žena s invaliditetom, povećati prostore „bez rampe“ i omogućiti tim ženama veće sudjelovanje u kulturnom životu kako bi se čuli i njihovi kreativni glasovi

Ovogodišnji V-day posvećen je ženama s invaliditetom o čijoj se seksualnosti rijetko govori, a koje su dnevno izložene različitim oblicima diskriminacije i nasilja. Zbog toga će u srijedu, 20. travnja, u 19 sati,  u dvorani Gorgona u MSU biti izvedena posebna verzija sada već slavnih Vagininih monologa Eve Ensler. U posebnoj izvedbi nastupit će žene s invaliditetom, umjetnice i aktivistkinje.

Ovom izvedbom organizatori se žele založiti za bolje razumijevanje položaja žena s invaliditetom, povećati prostore „bez rampe“ i omogućiti ženama s invaliditetom veće sudjelovanje u kulturnom životu kako bi se čuli i njihovi kreativni glasovi. Režiju potpisuje Dubravka Crnojević Carić. Prijevod predstave na znakovni jezik je osiguran. Ulaznice se prodaju po 30 i 100 kuna, a postoji i  „zlatna ulaznica“ za tisuću kuna. Sav prihod ide u korist SOIH SOS telefona protiv nasilja nad ženama s invaliditetom.

Organizatori su Centar za ženske studije Zagreb u suradnji sa Zajednicom saveza osoba s invaliditetom (SOIH) i uz podršku Muzeja suvremene umjetnosti.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:57 21.04.2011.

čemu vaginalni monolog kad ima dovoljno penisa za dijalog ...ne kužim to ili su penisi loši ili su vagine prezahtjevne....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije