MUU u Sigetu

Zagrebački kvartovi spremni su za uličnu umjetnost

MUU u sigetu
arhiva
05.09.2012.
u 16:03

U Zagreb stižu Španjolac Escif, Agostino Iacurci, Emaemaema iz Beograda, Malarky... a šestero domaćih slika autoportrete

Teritorijalno najraširenija, no ove godine najkraća po trajanju, treća akcija Muzeja ulične umjetnosti počinje danas u Sigetu. Zidove ovog novozagrebačkog kvarta oslikavat će neki od najcjenjenijih uličnih umjetnika današnjice, Španjolac Escif – poznat po crtežima s političkim porukama, Talijan Agostino Iacurci, koji se u samo dvije godine nametnuo kao nezaobilazna figura svjetskog street arta, pa Emaemaema, mlada ilustratorica iz Beograda i jedna od predvodnica srpske street art scene. Tu je i Sretanbor koji je obilježio prošlu akciju u Dugavama s nekoliko divnih murala, i Britanac Malarky. Paralelno s MUU-om održava se akcija “Lice s plakata” u šest zagrebačkih kvartova. Autoportrete prave slikar Stipan Tadić, Miron Milić, OKO, slikarica i ilustratorica Vanja Trobić, ilustratorica Jelena Bando i dvojac Artuditu. Do 9. rujna, kad akcije završavaju, svoj posao dovršit će i Giant Robots koji uređuju Meštrovićev paviljon site-specific instalacijom od odbačenih drva. Zagrebački kvartovi spremni su za uličnu umjetnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije