Gostovanje

ZKM-ova „Žuta crta“ na Festivalu malih scena u Rijeci

Žuta crta, ZKM, r. Ivica Buljan,
arhiv ZKM
06.05.2013.
u 12:42

Nakon Rijeke “Žuta crta” putuje i u Njemačku, gdje će i 13. i 14. lipnja gostovati u prestižnom berlinskom Schaubühneu am Lehniner Platzu u okviru njemačkog projekta Kreativna Hrvatska i proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju

Predstava „Žuta crta“ njemačkih dramatičarki Juli Zeh i Charlotte Roos u režiji Ivice Buljana, nastala u koprodukcijskom projektu „Pozor: Pioniri“ Zagrebačkog kazališta mladih i Državnog kazališta Braunschweig iz Njemačke. U utorak 7. svibnja vidjet će je i Riječani,jer gostuje na 20. međunarodnom festivalu malih scena.

Autorski tandem Zeh i Roos kroz žive i iznimno plastične likove, neuvijene i direktne dijaloge, zahvaća probleme koji guše čovjeka današnjice. Bespoštednom aktualnošću one su kreirale dramski svijet koji je lako prepoznatljiv te slijedi tijek makropolitičkih i makrosocijalnih događanja koji nas okružuju ( demokratske revolucije u arapskim zemljama, interesne sfere zapadnih zemalja prema državama bogatima naftom, dvoličnost humanosti i konformizam zapadnog svijeta, smisao i ispraznost protestne umjetnosti, bit kapitalističke eksplatacije i održive poljoprivredne proizvodnje, strah od terorizma, problem političkih izbjeglica, alijenacije, svijet automatizma, preispitivanje biti aktivizma ).

U predstavi glume Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Frano Mašković, Nina Violić, Jadranka Đokić, Hrvojka Begović, Slaven Španović, Pjer Meničanin i Karlo Mrkša. Scenograf je Lovro Artuković, a kostimografkinja Ana Savić Gecan.

Nakon Rijeke “Žuta crta” putuje i u Njemačku, gdje će i 13. i 14. lipnja gostovati u prestižnom berlinskom Schaubühneu am Lehniner Platzu u okviru njemačkog projekta Kreativna Hrvatska i proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Dosad je gostovala u Mestnom gledališču u Ljubljani te u Schauspielhausu u Grazu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije