ZA BOLJI ODNOS

Deset pitanja koja svaki dan trebate postavljati svojoj djeci

djeca,vrtić
Nikola Čutuk/PIXSELL
25.04.2013.
u 22:14

Psihologinja Claire Halsey predlaže niz otvorenih pitanja za poboljšanje odnosa roditelja s djecom

Novo istraživanje pokazalo je da prosječnom roditelju nakon posla, puta od i do kuće te kućnih poslova ostaje tek 30 minuta na dan za djecu, piše Telegraph. Dječja psihologinja Claire Halsey predlaže da roditelji djeci postavljaju niz otvorenih pitanja kako bi poboljšali odnos s njima, a pitanja su podijeljena po dobnim skupinama.

- Korištenjem mudrih taktika poput kratke pripreme uz korištenje otvorenih pitanja roditelji mogu smanjiti vrijeme za brigu o poslu i provoditi više vremena doznajući kako im je dijete provelo dan - objašnjava dr. Halsey.

Oko 42 posto roditelja smatra da nisu dovoljno dobri roditelji tijekom radnog tjedna te provode sedam dana na godinu pokušavajući se emocionalno povezati sa svojom djecom. Više od trećine roditelja, njih 37 posto, priznaju da im je teško prebaciti se iz poslovnog na kućni način ponašanja, dok čak 45 posto roditelja brine o kućnim poslovima čak i dok provode vrijeme s djecom.

- Nitko nije tako strog prema svojim roditeljskim sposobnostima kao sami roditelji, no ovo istraživanje pokazuje da roditelji ne trebaju biti tako oštri - smatra dr. Halsey.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije