mljaac!

Isprobajte jednostavan recept za prave jesenske kekse - s okusom bundeve!

shutterstock
21.10.2022.
u 07:00

Idealni su za slatki doručak ili kao slastica nakon ručka.

Kolačići od bundeve s glazurom od krem ​​sira? To je prava jesenska poslastica koja će oduševiti vaše nepce i staviti vas u pravo jesensko raspoloženje. Recept je vrlo jednostavan, a kako piše Pure Wow, idealni su za slatki doručak ili kao slastica nakon ručka.

Sastojci:

Tijesto

  • 240 g brašna
  • 1½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice soli
  • ¾ žličice mljevenog cimeta
  • ¼ žličice mljevenog đumbira
  • ¼ žličice mljevene pimente
  • ⅛ žličice mljevenog klinčića
  • ⅛ žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 2 velika jaja
  • 200 g šećera
  • 120 ml biljnog ulja
  • 230 g konzerviranog pirea od bundeve
  • 1 vanili šećer

Ne može jednostavnije: Pošpricajte odjeću s ovim i više nećete morati glačati!

1/6

Glazura

  • 115 g krem ​​sira, na sobnoj temperaturi
  • 55 g maslaca, na sobnoj temperaturi
  • vanili šećer
  • prstohvat soli
  • 120 g šećera u prahu

Priprema_

Zagrijte pećnicu na 160°C. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje i lagano namažite maslacom ili uljem.

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet, đumbir, piment, klinčić i muškatni oraščić pa stavite na stranu.

U velikoj zdjeli miksajte jaja i šećer dok smjesa ne bude žuta i glatka. Umiješajte ulje, bundevu i vaniliju dok se ne sjedine. 

Dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima, miješajte dok se tijesto ne sjedini i ne bude grudica brašna.

Napravite kuglice od tijesta te ih posložite u posudu za pečenje. Pomoću lopatice ili male žličice zagladite i lagano poravnajte kolačiće.

Pecite kolačiće oko 13 do 15 minuta. Ohladite u posudi za pečenje 10 minuta prije nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade dok pripremate glazuru.

U zdjeli mikserom miješajte krem ​​sir i maslac srednjom brzinom dok ne postanu lagani i pjenasti, oko 1 minutu. Dodajte vaniliju i sol te promiješajte da se sjedini. S mikserom na niskoj brzini postupno dodajte šećer u prahu i miješajte dok glazura ne postane gusta, glatka i pahuljasta.

Za glazuru kolačića upotrijebite lopaticu ili nož za maslac kako biste rasporedili nekoliko žlica glazure na vrh svakog kolačića. Uživajte!

Isplati se očistiti radijatore: Uklanjanje prljavštine iz njih može vam uštedjeti novac!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije