Klasičan nedjeljni ručak koji vole i djeca i odrasli, i s kojim ne možete pogriješiti je pečeno pile. Ovog puta aromatizirajte ga mješavinom maslaca i začina, te pecite na rešetki - ispast će savršeno. Uz njega možete ispeći krumpire ili skuhati mlince te poslužiti zelenu salatu.
Sastojci:
Pile (do 2 kg težine)
2 žličice soli
2 žlice omekšalog maslaca
1 režanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica svježeg kopra
1 grančica ružmarina
2 grančice timijana
Kako odabrati pravi komad mesa za gulaš, odrezak, pečenje ili umak?
Priprema:
Prvo ugrijte pećnicu na 200°C.
Zatim obložite lim aluminijskom folijom i gore stavite rešetku.
U omekšali maslac dodajte sitno sjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar, a zatim tu smjesu utrljajte rukama na očišćeno pile koje ste prethodno posolili i poparili izvana i iznutra. Zavežite pileće noge špagom i stavite ga na rešetku.
Začinjeno pile pecite 60 - 80 minuta. Prije serviranja pustite da odstoji 10 minuta.
Stalno vam se čini da tlo drhti pod nogama? Stručnjaci tvrde da su to fantomski potresi: