Mmmm...

Klasičan nedjeljni ručak: Aromatizirajte pile i ispecite ga po ovim uputama - ispast će odlično

Shutterstock
10.01.2021.
u 07:00

Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.

Klasičan nedjeljni ručak koji vole i djeca i odrasli, i s kojim ne možete pogriješiti je pečeno pile. Ovog puta aromatizirajte ga mješavinom maslaca i začina, te pecite na rešetki - ispast će savršeno. Uz njega možete ispeći krumpire ili skuhati mlince te poslužiti zelenu salatu.

Sastojci: 
Pile (do 2 kg težine)
2 žličice soli
2 žlice omekšalog maslaca
1 režanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica svježeg kopra
1 grančica ružmarina
2 grančice timijana

Kako odabrati pravi komad mesa za gulaš, odrezak, pečenje ili umak?

1/2

Priprema:
Prvo ugrijte pećnicu na 200°C.

Zatim obložite lim aluminijskom folijom i gore stavite rešetku. 

U omekšali maslac dodajte sitno sjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar, a zatim tu smjesu utrljajte rukama na očišćeno pile koje ste prethodno posolili i poparili izvana i iznutra. Zavežite pileće noge špagom i stavite ga na rešetku.

Začinjeno pile pecite 60 - 80 minuta. Prije serviranja pustite da odstoji 10 minuta.

Stalno vam se čini da tlo drhti pod nogama? Stručnjaci tvrde da su to fantomski potresi:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije