Prvi čovjek bibinjskog turizma Jure Fuzul pomogao nam je i kod izbora restorana u tom mjestu, inzistirao je da u turističkoj prezentaciji ugostiteljske ponude u Bibinjama odemo u konobu U ribara.
Roko Lisica (23), član obitelji Lisica, vlasnik je ove konobe na samoj obali mora, a kaže da se njegova obitelj desetak godina bavi ugostiteljstvom na toj lokaciji uz možda i najljepšu bibinjsku plažu Punta Rožica.
Luksuzna konoba za stotinjak osoba ima odličan pogled na more, na otoke Ugljan i Pašman, predivnu terasu i, kako nema prometa i buke, pozicija je idealna. Naš mladi domaćin rekao nam je da se iz ponude izdvajaju riblji specijaliteti, posebice riblja plata. Cijena joj je 300 kuna, što je nešto više za naše, ali ne i za strane goste, a tu su kvalitetne ribe, lignje...
GALERIJA Restoran U ribara najpoznatiji je restoran u Bibinju
– Mi oduvijek imamo kvalitetnu ribu i plodove mora. Nadimak mog dide bio je Ribar i po njemu smo nazvali konobu. Kod nas su gosti pretežno stranci, ali i sve više dolaze i domaći turisti. Vraćaju se, a to nam je najbolja potvrda kvalitete – rekao nam je Roko.
Da je jede dobro, uvjerili smo se i sami. Kolega je izabrao rižoto od škampa, a ja crni. S pićem – 202 kune.
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova): 45
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova): 12
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova): 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova): 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4
Ukupno: 89