omiljeno jelo

Lignje zapečene u pećnici sa špeclima – čim na ovo jelo pomislimo isti dan nam je na jelovniku!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
17.03.2023.
u 08:23

Gastroblogerica Tatjana Miletić ovaj fantastičan recept osmislila je još za vrijeme lockdowna želeći malo razveseliti članove svoje obitelji. Otkad smo ga prvi put isprobali postalo nam je jedno od omiljenih jela s lignjama!

Punjene lignje, pržene lignje, lignje na grillu, složenac s lignjama i krumpirom... nastavite niz. Sigurno ste već na bezbroj načina probali lignje, pogotovo ako ste obožavatelj ovih morskih plodova, ali sa špeclima ih sigurno još niste probali. Recept je s bloga MyTastyPot, jedno od nama omiljenih mjesta za inspiraciju.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Lignje zapečene u pećnici sa špeclima

Sastojci za 4 osobe:

  • 350 g špecli
  • 400 g (1 konzerva) rajčice
  • 350 g lignji
  • 1 crvena rajčica
  • 1 ljubičasti luk
  • čili komadići (ili nasjeckana čili papričica)
  • maslinovo ulje
  • 3-4 režnja češnjaka
  • čaša bijelog vina
  • 5-6 cherry rajčica
  • 5-6 komada sušenih rajčica
  • 1 velika žlica kapara
  • sol, papar, svježi peršin
  • 1 žlica pesta od rajčica

Priprema:

Na maslinovu ulju popržite ljubičasti luk, češnjak i komadiće čilija. Dodajte nasjeckane cherry i sušene rajčice, pesto i pelat. Sve zajedno kuhajte oko 5-10 minuta. Zatim dodajte kapare, sol, papar i zalijte bijelim vinom te kuhajte još pet minuta. U zagrijanu vatrostalnu posudu prebacite pripremljeni umak, rasporedite lignje i pospite nasjeckanim peršinom. Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice, dodajte špecle, protresite posudu i vratite u pećnicu na još 10-15 minuta. Servirajte dok je toplo, obilato posuto peršinom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije