Restoran “Lika” na autocesti pristupačan je svakom putniku. Domaće kobasice s kiselim zeljem i krumpirom, pravi lički objed, za samo 30 kuna. Cijena dvije kave. Tu se jede odlično.
– Radio sam u svim restoranima u Brinju. U sva tri, i u “Gackoj dolini”, i u “Victoriji”, i sad, eto, u restoranu “Lika”. I ako u mojem Brinju otvore četvrti restoran, mene neće dobiti! Tu ostajem do mirovine. Do 2051. godine – kaže veselo Marko Klišanić (35), koji će vam, ako ovdje stanete, skuhati kavu i donijeti obrok. Već se sprijateljio s mnogim putnicima.
– Evo, vozač Željko, koji vozi piliće iz Popovače u Zadar, stane kod mene svaki put. Već se družimo kao kućni prijatelji... Mnogo ljudi prođe, mnogi stanu, pogotovo usred sezone, kod nas je puno kao čep. Ali, na posao idemo bez grča, od direktora Mile i Ane do sobarica Mande i Anice, svi smo kao familija. Tu nam je drugi dom – priča Klišanić i pokazuje prema Brinju.
– Eno, tamo mi je kuća, par stotina metara. I da nema ovog restorana, tko zna gdje bih završio, u kojoj državi u potrazi za poslom. Ovaj restoran je nas Brinjane spasio. Od nas 500 iz samoga mjesta, barem nas 50 radi ovdje. To nam je spas. Nama u Lici baš to treba. Posao.
OCJENA
IZBOR I KVALITETA JELA (do 50 bodova):
45 bodova
IZBOR I PONUDA PIĆA (do 15 bodova):
13 bodova
POSLUGA I LJUBAZNOST (do 10 bodova):
10 bodova
DOJMOVI I PROSTOR (do 20 bodova):
17 bodova
UKUPNOST PONUDE (do 5 bodova): 4 boda
ukupno 89 bodova
Sto je ovo danas, dva članka o Brinju?