Kao i uvijek kad želimo isprobati novu varijantu tradicionalnog recepta obavezno zavirimo u blog Mama, ja sam gladan pa smo to učinili i ovaj put.
Zlevanka s pekmezom od šliva
Sastojci:
90 g žutog kukuruznog brašna
45 g palente ili griza
1 žličica praška za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
1 prstohvat soli
2 žlice rastopljenog maslaca
200 g domaćeg svježeg kravljeg sira (dobro ocijeđenog)
4 pune žlice domaćeg vrhnja
3 cijela jaja
1 puna žlica meda
po želji ribana limunova korica (1 žličica)
Priprema:
Brašno, palentu, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu stavite u zdjelu pa promiješajte. U drugoj zdjeli pjenjačom istucite jaja s medom i limunovom koricom. Jaja dodajte u zdjelu s brašnom pa redom dodajte kravlji sir, maslac i vrhnje. Sve dobro promiješajte i prelijte u namašćeni lim za pečenje. Pecite na 180 ºC, u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta ili manje, odnosno dok zlevanka ne dobije zlatnu boju. Izvadite zlevanku iz pećnice i odmah ju premažite pekmezom. Obavezno jedite dok je još toplo.
Volim te kolace i recepte koji.su nekoc bili.dobri