MASTERCHEF

U testu kreativnosti najuspješniji je Petar Tucman, šestero najlošijih idu na stres test!

MasterChef
Foto: Nova TV
1/6
19.09.2023.
u 23:50

Prema ocjeni chefova Melkiora, Stjepana i Damira najlošije tanjure u ovom su izazovu imali  David, Nikola, Manuel, Mateja, Marko i Josip, a netko od njih u idućoj epizodi kuhat će zadnji put u MasterChef kuhinji

Gaia, koja je birala između jagoda, glijva i piletine, svojim je izborom glavne namirnice najviše uspjeha donijela Petru. Gaia je imala punih deset minuta u dućanu sama da izabere jednu namirnicu koju može samo ona koristiti, a drugi ne mogu. Bio je to luk. „Dosta frajerski potez. To bi napravila neka baraba“, komentirao je Petar kad je čuo što im je Gaia uskratila. „Nije nas usosila jer se svaki kuhar mora snaći s onim što ima“, smatra Dominik.

„Ipak sam dobila priliku da imam tu prednost. Kad netko drugi dobije prednosti, sam će birati što će uzeti“, rekla je Gaia kad se odlučila kako će zapapriti ostalim natjecateljima. Mogla je imati 13 namirnica, a ostali 12. „Ima dovoljno namirnica i treba se iskoristiti ta prilika“, rekao je Luka. Kad su čuli da imaju svega sedam minuta za nabavku namirnica u dućanu, Meri je komentirala: „Sedam minuta u dućanu s ovom ekipom je dovoljno da dobijem frakturu lubanje“.

VEZANI ČLANCI: 

„To je bilo kao na nekom bojištu“, opisala je Mateja iskustvo u dućanu, a Asmira je zaboravila gljive iz dućana, pa se vraćala po njih. David je odlučio riskirati i prvi put raditi raviole. Nakon isteka vremena za kuhanje, Petar je žiriju donio portabello gljivu tretiranu kao stake podlijevan maslacem i aromatiziran timjanom i češnjakom, kremu od gorgonzole, crumble od lješnjaka i slanine te je dobio pohvale za njega, a na kraju i nagradu – zlatnu karticu MasterChefa koja mu jamči imunitet. Top tri najbolja jela, osim Petra, imali su još i Luka i Asmira. „Jako sam ponosan i jedva čekam sljedeće izazove“, kazao je Petar.

Manuel je žiriju na kušanje donio jelo u kojem je glavna zvijezda bilo meso, pa žiri nije htio probati. Marko je servirao jelo koje je izazvalo Damirovu reakciju: „Znaš kako bih nazvao tvoje jelo? Deja vu“. Objasnio je da njegovo jelo ne funkcionira jer nije spretno za jesti. „Mislim da možeš više i da ovo nije tvoj domet“, komentirao je Damir.

Prema ocjeni chefova Melkiora, Stjepana i Damira najlošije tanjure u ovom su izazovu imali  David, Nikola, Manuel, Mateja, Marko i Josip, a netko od njih u idućoj epizodi kuhat će zadnji put u MasterChef kuhinji jer svi odlaze u stres test. „Nadam se da ću vidjeti nove tehnike u stres testu i da će mi pomoći za novo kuhanje“, kazala je Mateja.  „Sutra ću kuhati drugačije“, kazao je Nikola nakon što je saznao da ide u stres test.

VIDEO Indira Levak o prinovi u obitelji: U naš život došao Liam i donio nam neizmjernu radost

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije