ATLETIKA

Blanka vjerojatno preskače zimski dio sezone

Blanka Vlašić (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
20.09.2010.
u 12:26

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić vjerojatno će propustiti cijeli zimski dio sezone.

Blanka Vlašić vratila se iz Kawasakija (Japan) gdje je nastupila na posljednjem mitingu ove sezone. No, kako stvari stoje, možda će stanka do sljedećeg njezina nastupa potrajati duže no što je uobičajeno.

Želi treće svjetsko zlato

– Vjerojatno bi se moglo dogoditi da propustimo dvoranska natjecanja sljedeće sezone. Naravno, konačnu odluku donijet će Blanka ovih dana. O toj smo odluci već razgovarali i Blanka je načelno za to da se odmori od nastupa kako bi se što bolje pripremila za sezonu na otvorenome – rekao je Joško Vlašić, njezin otac i trener.

Sljedeće sezone Blanka želi treći put zaredom osvojiti zlato na svjetskom prvenstvu, koje će se održati u Daegu (Južna Koreja), te uspješno nastupati na mitinzima Dijamantne lige na kojima je ove sezone postigla svih sedam pobjeda.

– To što neće nastupati na zimskim natjecanjima ne znači da neće trenirati. Pripremat ćemo se kao da će nastupiti. Jasno, bit će to drugačiji način treninga – rekao je Joško.

Postoji li barem mala mogućnost da ipak nastupi na Europskom dvoranskom prvenstvu u Parizu, sredinom ožujka sljedeće godine?

– Kako ona odluči, tako će biti. Sve će se znati za nekoliko dana.

Četiri dvoranske medalje

Blanka je od 2002. godine stalno nastupala na dvoranskim prvenstvima. Propustila je zbog bolesti samo sezonu 2005. godine. Na osam velikih dvoranskih natjecanja osvojila je četiri medalje - dva je puta bila svjetska dvoranska prvakinja, u Valenciji 2008. i Dohi 2010. godine, jednom druga, 2006. u Moskvi, te jednom treća, 2004. u Budimpešti.

U bogatoj kolekciji, doduše, nema niti jednu medalju s europskih dvoranskih prvenstava. No, očigledno joj to nije dovoljan motiv da nastupi u Parizu i popuni tu prazninu.

– Blanka razmišlja o tome da ne nastupa zimi isključivo zato da se što bolje odmori i pripremi za sezonu na otvorenom – istaknuo je Joško Vlašić.

Blanka nakon povratka iz Japana neće trenirati četiri tjedna.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
Felicijen
18:23 20.09.2010.

Hoće li i Karabatić propustiti zimsku sezonu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije