POVRATAK Nakon preskočenih 207 cm u Stockholmu

Blanka Vlašić: Svjetski rekord postat će moj!

08.08.2007.
u 18:32

- Već je postalo tradicionalno da me dočekujete na aerodromu - rekla je nasmijana, iako vidno umorna, Blanka Vlašić brojnim novinarima i fotoreporterima, koji su njezin dolazak u Split popratili pljeskom.

Nisam opterećena
Rezultat koji je postigla u Stockholmu nastavak je niza izvrsnih nastupa ove sezone. To je ujedno najbolji rezultat u 21. stoljeću, drugi svih vremena, uz onaj Bugarke Ljudmile Antonove, Blankin 14. let preko dva metra te novo rušenje hrvatskog rekorda. Samo je korak dijeli do svjetskog rekorda i čarobnog leta preko 209 cm.

 - Znam da svi od mene to očekuju, ali nisam time opterećena. Znam da mogu, imam tehniku i snagu, ali se toliko toga mora poklopiti da bih uspjela. Kada će to biti, ne znam, sama sebi ne stvaram pritisak, ali znam da mogu uspjeti - kaže Blanka.

Ne želi priznati da sanja taj dan, kaže da je cijela ova sezona san pretvoren u stvarnost.
 - Ove je sezone sve bilo odlično, samo želim nastaviti tako dobro skakati i pobjeđivati.

Obračun u Osaki
Prvi sljedeći nastup je Svjetsko prvenstvo u Osaki. Ondje će otići kao apsolutna favoritkinja, s obzirom na rezultate, a visina će biti u drugom planu u odnosu na medalju. Ondje neće loviti rekord, bit će važno preskočiti centimetar više od konkurentica. Do sada ih je sve pobjeđivala, ali je prava opasnost Ruskinja Jelena Slesarjenko.

Ona već više od mjesec dana ne ide na natjecanja, posvetila se isključivo treninzima za SP. "Sakrila" se i Talijanka Antonietta Di Martino koja je ove sezone bila po skokovima najbliža Blanki - 2,03 metra. Blanka će u Osaki, s 24 godine, biti najmlađa među kandidatkinjama za svjetske medalje. (mv)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije