IGOR CVITANOVIĆ Legendarni strijelac zabijao je za oba kluba

Cvitanović: Jurčić zna posao, ubrzo će pronaći igru

26.04.2009.
u 09:47

Teško će Igora Cvitanovića netko nekada stići, sa svojih 126 pogodaka prvi je strijelac u povijesti Hrvatske nogometne lige. Za Dinamo je odigrao 416 utakmica, bio je reprezentativac, a danas proživljava svoju golgotu. Igorove golove ne može se zaboraviti, njegove utakmice, prodore, asistencije... ne smije i neće zaboraviti nitko.

No, Knez Igor, kako su ga u igračkim danima zvali, danas je na sudovima, po njima ispada da nikada nije igrao u Dinamu. Izgubio je sve sporove, ostao mu je još Ustavni sud te Sud za ljudska prava u Strasbourgu na kojem želi dokazati (O tempora, o mores) da je igrao za Dinamo. A barem četiri milijuna ljudi zna da je igrao.

Ne mogu do Markovića
- Želio sam preko tajnice u HNS-u zakazati sastanak s predsjednikom Vlatkom Markovićem, no ne mogu doći ni do njegove tajnice, ne želim broj njegova mobitela, želim sve legalno - potišteno veli Igor, uz dodatak:
- Sudovi su rekli da nisam igrao za Dinamo, dokažem li u Strasbourgu da jesam, naš bi nogomet mogao imati velikih problema. Zar utakmice s Partizanom, Newcastleom, Celticom, MTK-om, tiranskim Dinamom... nisam igrao, zar ih nismo izbacili?! Pa svi ti klubovi, dokaže li se da nisam imao pravo igrati, a igrao sam, imat će pravo na goleme odštete.

Nogometno gledajući, Igor je u mirovini. Kad smo izašli na nogometni teren na Sveticama, zamislio se.
- Bože, kako je to veliko, ne mogu zamisliti da sam sve to bez problema pretrčavao.

I te kako se sjećamo da jest, ne samo trčao. Dinamo ga je 1992. poslao na posudbu u Varteks, on i Dževad Turković tada su se osvetili sa 4:0 kontra tadašnjeg HAŠK Građanskog koji je vodio baš Vlatko Marković.

S Herjavcem na vrhu
- Varteks nas je primio sjajno, strašno mi je žao što je poginuo Anđelko Herjavec, da je živ, Varteks bi bio na razini Dinama i Hajduka.

No, iako je danas u sudskom ratu s Dinamom, Igor je “druker” plavih.
- Imaju dobru momčad, igra nije na pravoj razini, ali vjerujem u Krunu Jurčića, trener je koji zna posao i doći će do igre. Dinamova je momčad bolja od Varteksove, ne znam tko bi mogao odlučiti današnji derbi kao pojedinac, ali držim da bi to morala biti baš momčad.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije