ZASAD SE NE VRAĆA

Eduardo: Povratak 
u Dinamo? Imam puno bolje opcije

'31.05.2012., Bad Tatzmannsdorf - Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije na glavnom terenu u Austrijskom gradicu Bad Tatsmannsdorfu uoci europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukraj
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
31.05.2013.
u 09:30

- Neću doći na ročište, sve sam rekao. Neka sad odvjetnici rade svoj posao - kaže Eduardo.

Kumovi su nizali krugove, Eduardo da Silva i Ognjen Vukojević priključili su se reprezentaciji. Imali su jedan drugome što pričati, nogometni život ih je razdvojio, više nisu zajedno u Ukrajini. Eduardo je ostao u Šahtaru, ali Vukojević je iz Dyanama Kiev polusezonu odigrao na posudbi u ruskom Spartaku iz Moskve.

Nema povratka

Tko zna, možda i ostane tamo, dopao se Rusima. U jednom trenutku zajedno s njima krugove oko travnjaka odrađivao je i Sammir kojeg muči aduktor. Vukojević je uvijek raspoložen za šalu.

– Ha, pogledajte trojke za Dinamovu jesen u Ligi prvaka. Ja iza, njih dvojica ispred – dobacio je Ogi s osmijehom.

No, sve je ostalo na šali. Znamo za želju Zdravka Mamića da vrati svoje provjerene kadrove, s Eduardom je na sudu, ali pojeo bi sve presude i blokade računa da Eduardo još jednom kaže \"da\" Dinamu. Ni novca ne bi štedio, kada bi privolio Eduarda da se vrati, to bi bio veliki Mamićev uspjeh.

– Još je rano za takve razgovore. Što se tiče ove jeseni, to je teško ostvarivo. Imam ugovor sa Šahtarom. Sada nemam u planu povratak u Dinamo. Ne znam što će biti nakon ove godine u Šahtaru, hoće li mi ponuditi novi ugovor. Vidjet ćemo, puno toga će se znati u iduća tri-četiri mjeseca – rekao je Eduardo.

Signali koje je odsalao iz Međugorja nisu baš oni koje je Mamić želio čuti.

– Ako ne budem ostao u Šahtaru, imam puno boljih opcija od Dinama. Treba biti realan. Svi znate da mi je Dinamo drag, ali ja osjećam da mogu i dalje igrati na još višoj razini. Iz Dinama me nitko nije službeno zvao, sve što znam jest preko novina.

Znači, Sammir i Eduardo u Dinamu, to nije baš izvediva varijanta. A što Eduardo misli o silnoj želji Sammira da ode iz Dinama?

– Teško mi je govoriti u Sammirovo ime. Dugo je tu, vjerojatno je i vama već dosadio, najvjerojatnije želi napredovati, ima na to pravo.

Vjerojatnija varijanta njegova susreta s Mamićem ona je sudska. Novo ročište zakazano je za sredinu lipnja.

– Neću se pojaviti, nema potrebe. Sve sam rekao, sada će se naći samo odvjetnici. Pripreme Šahtara za novu sezonu počinju već 14. lipnja, Eudardo se ima pojaviti na treningu 20. lipnja. Zadovoljan je svojim igrama u drugom dijelu sezone, koju je zaključio s dva gola u dvije posljednje prvenstvene utakmice.

– Osvojili smo dvostruku krunu, sve je bilo super. Igrao sam dobro proljetni dio. Mijenjao sam dosta pozicija, odlično se osjećam. Nakon utakmice s Portugalom imam desetak dana odmora. Ako bude lijepo vrijeme, otići ću nekamo na more, neću odlaziti iz Hrvatske.

Svaka je utakmica važna

Prije Portugala reprezentacija ima važniji posao, treba pobijediti Škotsku i osvojiti tri boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– Svaka je utakmica važna, znamo da trebamo pobijediti. Tri boda nas još jedan korak približavaju cilju, a to je odlazak u Brazil.

Odlazak u Brazil, u domovinu, za njega bi bio idealan. U stalnom je kontaktu sa svojima, Hrvatska zbog Eduarda ima puno navijača u Brazilu.

– Javljaju se prijatelji, šalju mi pozitivne poruke: \"Nemoj sad da nam ne dođeš\" – kazao je Eduardo.

>> Vukojević: Volio bih se zajedno s Eduardom vratiti u Dinamo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije