MAKSIMIR Raspoloženi dinamovci do finala lakše no što se očekivalo

Hat-trick Mandžukića i Butine

18.03.2009.
u 19:32

U uzvratnoj utakmici polufinala kupa Dinamo je s 4:1 pobijedio Zagreb, a u Maksimiru uglavnom pričaju kako nisu sretni s načinom na koji se igralo. Iako je to bila igra mačke i miša, igra u kojoj miš (Zagreb) nije imao pravu šansu dok god je bilo malo ozbiljnosti u plavoj igri. No, ta neozbiljnost nije se svidjela treneru plavih Krunoslavu Jurčiću koji je u ovu utakmicu ušao s naslijeđem koji mu je ostavio Marijan Vlak (2:0 pobjeda u prvoj utakmici).

Pavlović vidio pomak!?
- Samo pobjedom i nastavkom niza mogu biti zadovoljan. Ali, s 2:0 iz prve utakmice i 2:0 vodstvom ovdje, počeo je hakl, a ja ne volim taj haklerski nogomet, želim ozbiljnost. I to što je Butina imao tri sjajne obrane govori o takvom nogometu, ne može se dogoditi da nam suparnik u istom napadu zapuca triput s deset metara u našem šesnaestercu - uglavnom je kritizirao Jurčić.

Našao je ipak i riječi pohvale za neke pojedince. Nije želio imenovati sve, istaknuo je tek Moralesa i Mandžukića.

- Važno je da se Mandžukić vraća u golgetersku formu, pričao sam s njim o tome. Jako sam zadovoljan Moralesom, ostale neću imenovati - veli Jurčić.

Da osim, hat-tricka Mandžukića, hat-trick obrane Butine u jednom napadu, valja izdvojiti sjajni pogodak Moralesa s 30 metara iz punog trka, sva su trojica zaslužila ovacije malobrojnih gledatelja. Čak ni igrači, oni stariji (Butina, Kovač) nisu bili zadovoljni igrom Dinama. A s druge strane, Zagrebaši su rekli da se vidi pozitivni pomak u njihovoj igri !? Da, vidio se u zadnjim trenucima kad je sve bilo gotovo, kad je Dinamo potpuno stao. Dotad ih nije bilo. S jednim duplim pasom Dinama cijeli bi Zagreb ispao iz igre, gubio raspored, ostavljao rupe, pogotovo u obrani koja je bila šupljija od ementalera.

- Nismo imali sreće, primili smo tri gola iz mrtvog kuta, imamo mladu momčad kojoj treba malo sreće. Rezultat je previsok za viđeno na travnjaku - pričao je trener Zagreba Luka Pavlović.

Ako oni nisu imali sreće, tko onda je, po pokazanom na terenu trebali su s tucetom otići iz Maksimira. Sreće su imali i što se Dinamo opustio, a takav opušteni, kako kaže Jurčić, haklerski Dinamo bio je za nekoliko klasa bolji.

Na Poljud po porciju
Bude li se Zagreb oslanjao na ovo izdanje kao na solidnu partiju, neće mu biti lako već ove nedjelje na Poljudu, mogao bi “popiti” gadnu porciju.

Pitanje je hoće li na Poljud stići zdravi, što zbog hladnoće u susretu s plavima, što zbog vjera koji je šibao oko njih kad su plavi jurili pored njih. Igrači krivo stoje, obrana je neuigrana s lošim pojedincima, vezni red ni ne trči ni ne zatvara, ne daje lopte... No, lijepo je čuti trenera (Jurčića) koji pobijedi 4:1 i nije zadovoljan, kad se ne utapa u nerealnom samozadovoljstvu. Lijepo je čuti i da je s mladim Sivonjićem sve u redu. - Još će danas na preglede, u petak ga očekujem na treningu - dodao je Jurčić.



Dinamo - Zagreb 4:1 (ukupno 6:1)

Maksimir. Gledatelja 800. Vrijeme: prohladno. Sudac: Pristovnik (Zagreb) 6.5

DINAMO: Butina 7 - Lovren 6, Bišćan 6.5, Kovač 6.5, Ibanez 6.5 - Etto 6 (od 46. Hrgović 6), Badelj 6.5, Calello 6 (od 46. Tomić 6), Morales 7 - Tadić 5.5, Mandžukić 8.5 (od 58. Slepička 6)

ZAGREB: Škorić 5- Mujdža 5.5 (od 64. Celjak 5), Pavlović 5, Ivanković 5, Pejić 5 - Jurendić 5, Parlov 5 (od 77. Jugović -), Šovšić 5, Špičić 5 - Vugrinec 6, Krstanović 5 (od 64. Abdurahimi 5)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije