Brazilska zabluda

Igra plavih i dalje je talac Sammirove nedodirljivosti

'sport-01.11.2009.,split,hrvatska-hajduk dinamo sammir crveni karton  Photo:Nino Strmotic/VLM'
'nino strmotic/VLM'
02.11.2009.
u 11:39

Brazilac u Dinamu ima sve: plaću 250.000 eura, plus Mamićevih 500 eura za svaki pogodak, dali su mu Modrićevu desetku, puca 11-erce... A što daje zauzvrat?

U posljednje tri utakmice (Hajduk, Cibalia, Zagreb) prosjek ocjena mu je "zericu" viši od pet, nije zabio ni jedan pogodak, ne pamti se ništa osim lakta u Buljatovo lice.

Mora na transfer-listu

Ako Jurčić odleti, i tu će Sammir imati svoje prste. I Krunu će gazda Zdravko teretiti istim grijehom: zašto "moj sin" (tako Mamić tepa Brazilcu) ništa ne igra? A neće priznati da je Dinamova igra već godinama talac Sammirove nezainteresiranosti i nemoći. Ako u Maksimiru postoji transfer-lista, Sammir na njoj mora biti prvoimenovani.

Dinamo ionako bez njega izgleda kao Barca. Kad Sammir nije igrao, tukli su Istru 7:1, Međimurje 4:0 i Rijeku 6:0.

U Dinamovoj poljudskoj jezi još je jednom potvrđeno kako je Papadopoulos promašaj, a nije se proslavio ni Slepička. Čeh je kupio kokice i sokove pripremajući se na gledanje derbija na TV-u, a Jurčić ga je poslao u igru od prve minute. Od tog šoka nije se uspio oporaviti iako, uz vezni red sa Sammirom i Moralesom, u Splitu ne bi zabio ni Drogba.

Strinić bio blizu Dinama

Na kraju, Dinamu je u Splitu presudio njegov nesuđeni branič Ivan Strinić. Taj je 22-godišnjak prošloga ljeta bio jednom nogom u Maksimiru, nakon briljantne sezone u Dragovoljcu, ali prijelaz je zaustavljen kad je kupljen Ibanez.

Dinamo sada mora strahovati pred šibenskom burom, u kojoj najbolji igrač zarađuje deset puta manje od famoznog Papa, čija cijela momčad zajedno ne zarađuje kao Mandžukić. Ti šibenski anonimci imaju samo dva boda manje od najbolje plaćenih profesionalaca u ovom dijelu Europe.

Peče li to nekoga u Maksimiru?

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar lastan
lastan
12:52 02.11.2009.

Mislim da o tome tko će na transfer listu neće odlučivati g.Dasović,već ipak netko drugi;iz meni dostupnih izvora Strinića je Dinamo htio, ali se on nakon poziva iz Hajduka odlučio za Split, a tek onda je kupljen Ibanez;.Demagogija o plaćama je za malu djecu,Šibenik je zasluženo tu gdje je,a kako će sve ići dalje vidjet će se.I još nešto Dinamu nije presudio Strinić nego Dinamova loša i neprobavljiva igra,a Strinić je samo zabio neregularan gol.Po toj logici bi svakog tko Dinamu zabije gol trebalo u Dinamu i angažirat.Ajmo Kresinger,što se čeka?

SR
Srebren
13:44 02.11.2009.

Nije Sammir najveći problem. Daleko gori su Cufre, Badelj, Morales, Mandžukić, Calelo (taj veze nema!), Pap, Lovren (ne znam, tko tu sirovinu diže u nebesa), Sivonjić, Slepička, Bišćan itd., itd. A najveći su problem braća Mamić koji mijenjaju trenere da bi na njih prebacili odgovornost za kupnju skupog igračkog smeća!

ES
el sharque
19:18 02.11.2009.

Sammir je pravi igrač i poslije Prosinečkog čovjek s najnogometnijim potezima u Dinamu. Slažem se s 4712. Da je Sammir Hrvat igrao bi u reprezentaciji i pričalo bi se o njegovoj prodaji u velike klubove. Tip ima najubojitiji dribling nadalekoo i većini može predavati nogomet, a to što kao najsporiji igrač stoji na krilu, uz drugog najsporijeg na drugom krilu (Morales) je nečiji drugi problem. Općenito, Sammir, Badelj i Morales teško mogu zajedno , u Temišvaru je išlo uz žrtvovanog Mandžu. Novinari su prema Sammiru vrlo nekorektni, paralela s Vidukom je izvrsna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije