ETO'O ZABIO ZA ČETVRTFINALE

Jose Mourinho došao, vidio i pobijedio...

Samuel Eto\'o
Reuters
16.03.2010.
u 22:50

Jose Mourinho još je jednom Stamford Bridge napustio kao pobjednik. No, ovaj put kao suparnički trener. Njegov Inter je pobijedio Chelsea s 1:0 i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon tri godine Jose Mourinho (47) vratio se na Stamford Bridge i zavio u crno svoj bivši klub! Inter je pobjedom 1:0 (0:0) u Londonu eliminirao Chelsea, potvrdila je Mourinhova momčad 2:1 prednost iz prve milanske utakmice i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka. Među osam najboljih ušao je i moskovski CSKA, koji je na uzvratu u Sevilli svladao domaćina 2:1, u Moskvi je, podsjetimo, bilo 1:1.

Mourinho je opet navratio na Otok, vidio London i - pobijedio Chelsea! Portugalski je trener održao riječ i iz poštovanja prema bivšem klubu, nije na travnjaku slavio Interov prolaz, nego je odmah nakon utakmice uletio u hodnik i otišao u svlačionicu.

Inter je posve zasluženo ušao među osam najboljih, Mourinho je taktički sjajno otupio oštricu Chelseaeva napada, koji u 90 minuta nije stvorio ni jednu pravu zgodu. A s druge strane, Inter je nerijetko prijetio u protunapadima, međutim Sneijder, Milito i Pandev u mat-situacijama nisu povukli pravi potez i Chelsea se prstima držao za rub ponora. Sve do 78. minute...

Tada je Sneijder poslao krasnu dugu loptu prema Eto’ou, Carvalho je “zaboravio” izaći i namjestiti zaleđe, a Ivanović nije uspio zaustaviti silovitog Kamerunca, koji je s 14 metara zatresao mrežu trećeg vratara Chelsea, Turnbulla. Bio je to pogodak koji je raspršio sve sumnje, Mourinho je opet “na štihu”.

Plasman u četvrtfinale, uz Inter i CSKA, ostvarili su još Bayern, Arsenal, Lyon i Manchester United. Ždrijeb je petak u Nyonu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije