PRIJE ŠIBENIKA Mario Mandžukić će predvoditi plavi napad

Jurčić: Bijeli će nas ganjati da budu prvi

14.03.2009.
u 18:15

Kao igrač, Krunoslav Jurčić mnogo je puta, od 1996. do 1999., istrčao na maksimirski travnjak.

U nedjelju ima novi debi, izaći će u odijelu kao trener Dinama.
- Pomoći će mi to što sam igrao ovdje, ali sigurno da će biti poseban osjećaj, tko god je izabrao trenerski posao, mora za nj to biti velika stvar – veli Kruno Jurčić koji je prije tjedan dana u osječkom Gradskom vrtu uspješno započeo eru na trenerskoj klupi hrvatskog prvaka.

Cijenim Kalinića
Šibenik će prvi testirati ono što je uspio s plavima napraviti u tjedan dana.

- Cijenim Šibenik, pogotovo trenera Kalinića koji je jedan od rijetkih koji se duže zadržao na prvoligaškoj klupi, klub je to koji stalno proizvodi mlade igrače, a ove sezone igra lijep nogomet i u vrhu je – sipao je komplimente na račun nedjeljnog suparnika Kruno Jurčić.

No, svjestan je da mora pobijediti.
- U nedjelju će Hajduk ponovno biti u situaciju da nas mora ‘ganjati’, mi ćemo biti prvi nakon naše utakmice. A to je dodatni pritisak na njih u večernjem susretu u Vinkovcima.

- Uostalom, ne stižu oni do svojih pobjeda baš lakoćom kako se to predstavlja, imaju oni problema na putu do pobjeda i ne vidim zašto ih Cibalia ne bi mogla iznenaditi. Da, ovo kolo može dosta toga promijeniti jer mi ćemo pobijediti, a oni će imati pritisak da nas moraju stizati – uvjeren je Jurčić.

Sedam dana rada s plavima je iza njega, koliko je uspio složiti kockice vidjet ćemo danas u Maksimiru.

Očekujem bunker
- To nije značajan period da bi se sve trasiralo. Dao sam igračima ideje, radili smo na ubrzanju protoka lopte jer 90 posto momčadi protiv nas se brani, radili smo na završnici - kaže Jurčić i okreće se prema suparniku:

- Iako Šibenik najavljuje ofenzivan nogomet, očekujem zatvoreniju varijantu s kontranapadima preko njegova dva brza napadača. Razgovarao sam sa svojim igračima, dogovorili smo reakcije, kako će se međusobno postavljati na terenu.

- I, nadovezat ću se na Mandžukića, moramo zadržati agresiju kao u Osijeku – ponudio je recept za 23. pobjedu plavih u dvobojima sa Šibenčanima trener Dinama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije