LUKA MODRIĆ Tottenhamova zvijezda za Večernji list govori o čarima svog života u Londonu

Modrić: Bježim od šopinga s Vanjom

22.03.2009.
u 20:01

Od subote Luka Modrić vrijedi mnogo više. Za cijelu Englesku, za cijeli nogometni svijet. Jer, moraš biti velik igrač da u najtežim utakmicama odigraš najbolje. A Luka je te subote dokazao da je velik igrač, velikog srca, ali i velikog znanja. I kad se sve to poklopi u susretu s Chelseajem, onda se postaje top-priča.

Luka taj status sad uživa više nego ikad, ali nije se nimalo promijenio. Isti je kao onaj dečko koji je vukao Dinamo. Uostalom, jednom nam je prilikom izbornik Slaven Bilić za njega, Vedrana Ćorluku i Eduarda da Silvu rekao:

S treninga kući
- To su dečki koji su živjeli skromno, koji su se zajedno sa svojim obiteljima probijali kroz život. I zato su takvi, zato uvijek daju sve što mogu, a ostaju normalni.

U polufinale LP-a će tri Engleza


Luka Modrić za Večernji list prognozirao je i rasplet u četvrtfinalu elitnog europskog nogometnog natjecanja Lige prvaka. - Tri engleska kluba izborit će nastup u polufinalu. Naravno, jedan iz međusobnog susreta Liverpoola i Chelseaja, a očekuje se da će Manchester United preskočiti Porto te da će Arsenal biti bolji od Villarreala. Jako bi me radovalo da prođe Arsenal zbog Eduarda, da se malo naigra i u tom natjecanju - kaže Modrić.

I te večeri nakon gola Chelseaju Luka je bio isti. Malo više nasmiješen, ali jednako skroman.
- To su mi usadili roditelji, tako sam odgojen - pričao je svoju priču Luka.

Valjda zato nije ni slavio kad je srušio Chelsea.
- Nisam, a šta ću slaviti!

Umjesto toga Luka je s djevojkom otišao kući nakon što je podijelio stotine autograma, slikao se sa svima koji su to željeli, koji su ga tako željno iščekivali da mu stisnu ruku i čestitaju.
- Ma tako je nakon svake dobro odigrane utakmice. A to što su vikali moje ime, valjda je to zbog gola - ostao je skroman Luka.

Na život u Londonu se naviknuo, zajedno s djevojkom Vanjom provodi većinu dana.
- Drukčije je nego u Zagrebu. U Zagrebu je bilo mnogo drugih obveza, stalno sam na nešto morao ići, u Tottenhamu toga uglavnom nema. Odradim trening, pa odem kući.

A u slobodno vrijeme, spustite li se sa sjevera Londona do središta grada?
- Tu i tamo, ali ne baš često, uglavnom sam kod kuće i odmaram se, mnogo više nego ikad.

Vozite li po Londonu, ili auto služi samo za odlazak od kuće do treninga?
- Autom idem u grad, vjerovali ili ne, pokušavam se snaći u toj ludnici od prometa, nije baš lako.

Jedemo kod kuće
Prepoznaju li vas ljudi?
- Pomalo da, ali vrlo su ugodni. Zamole za potpis ili zajedničko fotografiranje, ne gnjave, tako da doista nemam problema.

Kad Vanja ide u šoping, obilazite li dućan s njom?
- Pa, ne baš, radije sjednem negdje na piće.

Kako ne izlazite, hranite li se kod kuće ili idete van?
- Uglavnom jedemo kod kuće, ali volimo otići i u restoran. Domaće je domaće, ali blizu našeg doma ima nekoliko dobrih restorana pa znamo otići. Zna se dogoditi da jedem i u klupskom kampu. Nisam baš izbirljiv što se hrane tiče.

Na London se naviknula i Vanja, ali i Luka, kojemu je sve lakše kad su rezultati Tottenhama bolji.
- Tako je kod nas sportaša, mnogo toga je povezano s rezultatima. Odmah ti je sve bolje kad ti dobro ide. A nama je ipak mnogo bolje otkako je došao Harry Redknapp, bolje igramo, a sad su napokon krenuli i rezultati, diže se i atmosfera među navijačima.

Provodite li slobodno vrijeme s Ćorlukom?
- S njim i njegovom djevojkom smo najčešće. Ali, nađemo se i s Nikom Kranjčarom i suprugom mu Simonom, s Eduardom i njegovom suprugom Andreom. Kako se ne bismo družili, pa svoji smo!

Ne zna hoće li naći vremena za reprezentativne akcije skoknuti do Dinama.
- Vidjet ću hoće li se naći vremena, ali pratim bivši klub, drago mi je da se kod Jurčića vidi napredak, da bolje igraju. Drago mi je jer je on bivši igrač Dinama, skupio je iskustvo u Italiji i nadam se da će s plavima uspjeti, vidim da igrači prihvaćaju njegove ideje - zaključio je Luka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije