KONKURENCIJA Odličnom igrom protiv Zagreba Morales je Sammiru najavio borbu za mjesto u prvih 11

Morales: Kod Jurčića precizno znam što moram raditi

19.03.2009.
u 16:00

Ako je netko iskoristio priliku koju je dobio u momčadi plavih protiv Zagreba, onda je to Pedro Morales. Asistencije, driblinzi, pa krasan gol. Veli da Kruno Jurčić nije tražio od njega ništa što nisu tražili i prethodnici.

- Ima odličan odnos prema nama, super je raditi jer smo dosta razgovarali. I na treninzima se puno radi, traži maksimum na svakom treningu, zna motivirati igrače, Dinamo je napravio dobru stvar kad ga je doveo. Super je što sve objasni, kad ulaziš u igru točno znaš što moraš raditi - veli Morales.

Pozvan u čileansku reprezentaciju


Dok vatreni budu punili mrežu Andore, Morales će u Južnoj Americi tražiti bodove za Čile.
– Dobio sam poziv, igramo prvo s Peruom u Limi, pa s Urugvajem u Santiagu. S bodovima iz te dvije utakmice mogli bismo se približiti odlasku na SP, u Čileu je velika euforija zbog tih utakmica – kaže Morales, koji će na put nakon susreta Dinamo – Osijek. (rj)
Ove sezone proveo je dosta vremena na klupi, je li to demoralizirajuće ili motiv da se bori?

- Na početku mi je sjedenje na klupi odnijelo samopouzdanje. No, shvatio sam da moram raditi bolje i na treninizima i ugrabiti šansu kad ju dobijem, pa bila ona i 15 minuta. Zato me veseli ova dobra utakmica sa Zagrebom, taj gol mi je trebao.

Možete li igrati u isto vrijeme sa Sammirom?

- Dugo nismo igrali zajedno, ali mislim da možemo, prije smo igrali i zabijali smo golove, ali to su teme za trenera iako ne vidim nikakvih problema, sad se još bolje Sammir i ja dobro znamo na terenu.

Zovu li vas čileanski novinari?

- Zovu, svaki put kad odigramo dobru utakmicu, kad zabijem gol, ali jako ih zanima i sve u Dinamu, raspitivali su se o smjenama trenera, o svemu. Lijepo je što me prate.

Jeste li popularniji u svojoj zemlji sada ili kad ste tamo igrali?

- Nije se mnogo promijenilo, bio sam i prije poznat igrajući za Universidad. K tome, poznaju me najviše zbog reprezentacje koja ima veliku podršku. I sve me to motivira, zato želim i u Dinamu igrati bolje - zaključio je Morales koji postaje velika konkurencija Sammiru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije