NOGOMET - 1. HNL

Olić i Kranjčar zapalili Maksimir!

25.08.2002.
u 00:00

Nakon na trenutke sjajne igre, posebno Olića, Mitua i Kranjčara, Dinamo je razveselio 10.000 navijača

ZAGREB - Samo je Hajduk proteklih sezona tako mogao privući Zagrepčane kao što je to sinoć učinio Ivica Olić. Iako nam je nogomet zatrovan aferama, iako u plavim dvorima duhovi nikad ne spavaju, sinoć se nakon dugo vremena uživalo u Maksimiru. Dinamovi su nogometaši nakon na trenutke impresivne igre slomili solidni Zadar sa 3:1.

Ivicu Olića plave su tribine dočekale kao veliku zvijezdu, takve smo ovacije igraču koji još nije niti dotaknuo loptu posljednji put čuli 1997. godine, tako se skandiralo još samo Robertu Prosinečkom. A taj je nogometaš čudesnog potencijala u svojih uvodnih 90 minuta pokazao kakav je na kraju Zdravko Mamić bio pobjednik u borbi sa žilavim Hajdukovim čelnicima. No, pogotkom i nekoliko maestralnih prodora sinoć je u svoj raskoši svog talenta zabljesnuo Niko Kranjčar. Dinamo i njegov trener Miroslav Blažević, kojem se sinoć aplaudiralo, dobili su strašan dvojac. No, bilo bi nepravedno ne istaknuti i sjajno izdanje Dumitrua Mitua. Taj iskusni vezni igrač i napadač u jednom uistinu je morao natjerati zagrebačku publiku, koja ga ne voli, da mu se napokon pokloni. Bile su to tri modra tenora, a pratio ih je orkestar koji je svoj posao odradio profesionalno. Slušala se na trenutke uistinu prvoklasna glazba iako u igri modrih još ima mjesta za napredak.

Zadar je bio žilav, imao je u prvom dijelu preko Blatnjaka dvije izvrsne prilike, no na modrim vratima stoji tradicionalno odlični Butina. Iako u serijama gube, Zadrani su u Zagrebu ostavili dojam pristojne momčadi. Takvom Dinamu teško da se na domaćoj sceni itko može suprotstaviti, rađa se hrvatski nogometni bum! Kakav će to derbi biti za sedam dana na Poljudu!

I. Flak

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije